Notícies ← Altres notícies

Tanquem un any d’activitat a Mataró amb molt cinema

L'ONG del català dona per finalitzat un any de programació centrat en la promoció del cinema en català i la creació de nous públics

Plataforma per la Llengua ha organitzat diversos cicles de projeccions a Mataró i ha col·laborat amb associacions de veïns per oferir més cinema en català

El divendres 25 de novembre, la projecció de la pel·lícula La professora de piano a l'Espai Gatassa de Mataró va concloure les activitats anuals del grup local de Plataforma per la Llengua a la capital del Maresme. Enguany, a la ciutat, els esforços de l'ONG del català s'han centrat molt especialment a treballar en l'àmbit de la cultura i, en concret, del cinema.

Durant els mesos de juliol, setembre i novembre, Plataforma per la Llengua hi ha organitzat tres cicles de cinema en català que han inclòs fins a nou projeccions. Perquè arribessin al màxim de gent, l'entitat ha comptat amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i de les associacions de veïns dels barris de Cerdanyola i l'Havana, on s'han fet els cicles.

Aquest treball en xarxa també s'ha traduït en la col·laboració de l'entitat en iniciatives d'altres associacions de veïns. En aquest sentit, Plataforma per la Llengua ha participat en el Cicle de Cinema de Peramàs-Esmandies, organitzat per l'associació de veïns i el casal del barri, i en l'organització de diverses projeccions als "Divendres culturals a Rocafonda", impulsats per l'Associació Veïnal Rocafonda, l'Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix.

En total, entre les pròpies i les dels cicles externs, les projeccions han estat catorze. L'objectiu sempre ha estat contribuir a augmentar-ne les sessions programades i fer-les accessibles a tots els públics acostant-les als barris de la ciutat amb la complicitat de les associacions de veïns. En total, l'entitat calcula que han estat unes 800 persones les que s'han acostat a alguna de les places i sales per gaudir del cinema en català.

Després de donar per tancada la programació d'enguany, els voluntaris de Plataforma per la Llengua a Mataró ja preparen les propostes d'actuació per a l'any vinent amb l'objectiu de continuar donant importància al cinema en català. Si t'interessa participar-hi, pots posar-te en contacte amb el grup local de Mataró escrivint un correu a plmataro@plataforma-llengua.cat o omplint el formulari web de voluntariat de l'entitat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin