Notícies ← Altres notícies

El 26 de novembre torna Memètika, la trobada de creadors de mems en valencià

La quarta edició del festival organitzat per Plataforma per la Llengua se celebrarà el proper 26 de novembre a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València i comptarà amb Kalebarraka, Xufet, Valencianismes i Memes de la Valldigna 

Memètika, la trobada de creadors de mems en valencià organitzada per Plataforma per la Llengua, torna este dissabte 26 de novembre. La quarta edició del festival se celebrarà a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València i comptarà amb autors de referència com Kalebarraka, Xufet, Valencianismes o Memes de la Valldigna. En l'organització de la trobada hi col·laboren l'Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM) i la Generalitat Valenciana. 

La trobada començarà a les 10:30 h amb la conferència «Fent MEMòria: L'ETNO i els mems de la Covid19», que anirà a càrrec de Carles Penya-roja, de l'ETNO, el Museu Valencià d'Etnologia. A continuació, Pau Picó, de Kalebarraka, farà una projecció comentada sobre «Els memes de l'any Fuster. Temàtiques i evolució del format» i, tot seguit, Carles López Cerezuela, coordinador de la jornada, presentarà l'Informe Memètica 2022. 

Per acabar la jornada, a partir de les 13 h, els participants de la trobada triaran els premis als mems de l'any en les categories del més trencador, el més odiat, les joves promeses i el millor mem "vintage". Les propostes per als premis es poden enviar al correu paisvalencia@plataforma-llengua.cat

Al Memètika 2022 també participaran col·laboradors de perfils de mems com Som Gent Random, Horta Valenciana, la Nena Wapa Wapa, Memes de la Valldigna, Memes la Safor, Rock a la Marina, Memes riberencs, Palestra, Peimpampum, Secta panca o Con la Iglesia hemos topacio.  

La jornada té la voluntat de promoure el valencià en les noves formes de comunicació i, en concret, als mems, que s'han convertit en un fenomen viral amb un gran protagonisme en el món digital. Aquestes creacions tracten l'actualitat política, els esports o la música en clau d'humor i de manera crítica. Plataforma per la Llengua contribueix així a promocionar la creativitat en valencià entre els joves i a normalitzar la llengua a Internet.  

Amb este objectiu, l'entitat també fa una crida a fer una donació per aconseguir els 15.000 euros que facin possible el projecte de l'entitat per fer tallers en els instituts de l'Alacantí i el Baix Vinalopó de creació de pòdcasts i retransmissió de videojocs per Twitch. El propòsit és fomentar la llengua en el món digital entre els joves del País Valencià. El projecte de micromecenatge s'emmarca en la iniciativa #GivingTuesday, un moviment global que potencia les accions en l'àmbit internacional en iniciatives socials. 

La gent que vulga assistir al Memètika 2022 s'ha d'inscriure a través del web: https://trobadamemetika.cat/ 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin