Notícies ← Altres notícies

Torna lo Cicle Gaudí a l'Alguer amb tres projeccions en llengua original

S'escomença divendres 4 de novembre amb "Alcarràs" de Carla Simón

Lo Cicle Gaudí torna a l'Alguer, després de una primera etapa que ha tengut lloc aqueix estiu a dins de la ressenya de la Società Umanitaria, Cinema delle Terre del Mare - Festival Itinerante per cinefili in movimento, lo dia 26 de juliol a la platja de Maria Pia, on és estada projectada la pel·lícula El ventre del mar (2021) de Augustí Villaronga, amb la presència de l'actor protagonista Roger Casamajor.

Després de aquest inici, altros tres apuntaments imperdibles amb les millors pel·lícules dels Premis Gaudí - lo premi cinematogràfic més important de Catalunya - i del cinema català contemporani, sigueran programats los dies 4, 11 i 18 de novembre a la Sala Conferències de Lo Quarter.

Lo cicle, ja a la sua quarta edició, és possible gràcies al treball conjunt de la Società Umanitaria de l'Alguer, entitat implicada de sempre amb la difusió de la cultura cinematogràfica i audiovisual, de la Generalitat de Catalunya Delegació del Govern a Itàlia, i de Plataforma per la Llengua, ONG que treballa per promoure la llengua catalana com a instrument de cohesió social, present a l'Alguer del 2013, en col·laboració amb l'Acadèmia del Cinema Català, que organitza lo premi, i amb el suport de la Regió de Sardenya.

Les tres pel·lícules en programació, inèdites en Itàlia, com de costum, se projectaran en la versió original en català, amb sutatítols en italià realitzats expressament per l'ocasió.

Lo cicle comença divendres 4 de novembre amb Alcarràs (2022), dirigit de Carla Simón, primer film català que ha obtingut l'Os d'or a la Berlinale (72ª edició), i film seleccionat per l'acadèmia espanyola de cinema per concorrir als Premis Òscar per la millor pel·lícula de llengua no anglesa, als Estats Units.

Ambientada a Alcarràs, país de l'interior de Catalunya, a prop de Lleida, la pel·lícula tracta de la història de la família Solé, que se opon a la instal·lació de panels solars en la tanca on tota la vida amb esforços i sacrificis ha cultivat los arbres de préssec. Per aquesta última obra la directora Barcelonina s'és inspirada a la sua història personal, triant actors catalanoparlants no professionistes.

La segona pel·lícula, programada divendres 11 de novembre, és Escape Room (2022) de Hèctor Claramunt, adaptació cinematogràfica de l'obra teatral homònima, on dues còpies de amics passen la nit a dins de una "escape room" i tenen 90 minuts per se'n fugir. L'única manera de hi reseixir, siguerà posar en prova la pròpia amistat, afrontant la veritat i superant tota una sèrie d'enigmes perfectes per l'ocasió.

L'últim apuntament del cicle siguerà lo 18 de novembre amb Sis dies corrents (2021) film dirigit de Neus Ballús. La pel·lícula nos porta a dins de una petita empresa de hidràulica i electricitat a la perifèria de Barcelona, on seguim una setmana de les vides dels treballadors Valero, Moha i Pep. Una comèdia tendra, natural i plena de carisma.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin