Notícies ← Altres notícies

L’Arbre del Peix guanya la primera edició del concurs CantAlguer, amb la cançó inèdita “Mos resta sol la nit”

La final del concurs, organitzat de Plataforma per la Llengua, ha tengut lloc al Teatre Cívic "Gaví Bal·lero" de l'Alguer lo 29 de maig

Lo grup L' Arbre del Peix guanya la primera edició del CantAlguer, concurs per joves cantautors algueresos (18-39 anys), ideat de Claudio Gabriel Sanna i organitzat de Plataforma per la Llengua, dedicat a la promoció de la música en alguerés entre les noves generacions. La final ha tengut lloc al Teatre Cívic "Gaví Bal·lero" de l'Alguer, lo 29 de maig.

Los artistes de l'Arbre del Peix, format de Michelangelo Corbia (guiterra), Andrea Donapai (veu i guiterra), Ignazio Caruso (baix) i Sergio Intelisano (bateria), com de regulament, han presentat una cançó inèdita "Mos resta sol la nit", paraules i música de Michelangelo Corbia, i un clàssic del repertori alguerés "Sant Miquel humanitzat", paraules i música del cantautor Pino Piras.

L'Arbre del Peix és una formació algueresa nada de l'amistat dels quatre components que han ja col·laborat en altros grups musicals de la ciutat i que han decidit de unir les forces per fer música en català de l'Alguer prenint la inspiració de la tradició.

La premiació és estada presentada de Lucia Nieddu, que ha obert la cerimònia i ha donat la paraula a Irene Coghene, Delegada de Plataforma per la Llengua a l'Alguer, Claudio Gabriel Sanna, president de la juria, Carlo Sechi, membre del patronat de la Universitat Catalana d'Estiu i Marçal Girbau, codirector del Festival BarnaSants, que han explicat les finalitats de la iniciativa i dels premis.

Los organitzadors han volgut encoratjar los joves algueresos (18-39 anys) a cantar i, al mateix temps, assegurar un futur a la producció de música algueresa, amb nous estils i amb música i textos per tots los gustos i poder promoure i projectar la cultura algueresa i los nostros artistes en tots los altros territoris de llengua catalana i en lo vast mercat de la música en català. Per aqueixos motius, Plataforma per la Llengua de l'Alguer ha organitzat lo CantAlguer en col·laboració amb Obra Cultural de l'Alguer, Projecte de cultura en xarxa Barnasants Cançó d'autor, Universitat Catalana d'Estiu, Revista Enderrock, i amb el patrocini del Municipi de l'Alguer, de la Fondazione Alghero i de l'Ofici de l'Alguer de la Generalitat de Catalunya.

Gràcies en aqueixa victòria, l'Arbre del Peix pot registrar un EP de sis cançons en l'estudi  The Chicken Coop de l'Alguer i poden fer un concert a la Jornada Algueresa el 2022, organitzada de Obra Cultural de l'Alguer, a dins de la programació de la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada de Conflent, a la Festa dels Focs de Sant Joan (Obra Cultural) i a la festa de Les Maries (8 setembre), on Plataforma per la Llengua col·labora. Durant lo 2023, seran la proposta jove i algueresa del Festival BarnaSants, amb un concert a Barcelona.

La juria que ha donat lo premi és composta de Claudio Gabriel Sanna (president) cantautor, Daniela Curedda, activista de la Plataforma per la Llengua, Carlo Sechi, membre de la patronal de la Universitat Catalana d'Estiu, Mauro Mulas, soci de l'Obra Cultural de l'Alguer, Marçal Girbau, codirector del Festival BarnaSants, Ester Formosa cantant, Salvatore Maltana, contrabaixista i compositor i Eleonora Peana, cantant i composidora.

La tardada ha tengut la participació extraordinària dels cantautors Paolo Dessì, Davide Casu i Meritxell Gené, que representen diferents generacions d'artistes i que mos han contat les experiències de la pròpia carrera en lo domini lingüístic, a través també del Festival BarnaSants.

Lo pròxim apuntament és doncs per la Festa dels Focs de Sant Joan, lo dia 23 de juny, a les 19:30 a l'ex escola mitjana de Santa Maria La Palma, organitzada de l'Obra Cultura de l'Alguer.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin