Plataforma per la Llengua ha col·laborat un any més amb el Festival de Cinema de Terror de Sabadell i enguany hi ha projectat dues pel·lícules en català: La Vampira de Barcelona i Hotel Transsilvània 3. Unes vacances montruoses. Aquesta darrera s'ha projectat una segona vegada, en el marc del Pla d'Actuació Lingüística Integral de Sabadell, que també ha ofert un taller de doblatge en català. Totes les activitats organitzades per l'ONG del català han estat gratuïtes.
La Vampira de Barcelona, que es va projectar el 15 de març a l'Auditori de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, és una pel·lícula dirigida per Lluís Danés que explica la història de l'Enriqueta Martí, més coneguda per "la Vampira del Raval". El film se situa a la Barcelona de principis del segle xx i narra la investigació del periodista Sebastià Comas per descobrir la veritat sobre la desaparició d'una filla d'una família rica, la Teresita Guitart, que commociona el país i que fa que la policia de seguida sospiti d'Enriqueta Martí. La recerca de la veritat farà que Comas s'endinsi en el laberint de carrers, bordells i secrets del barri del Raval.
Pel que fa a Hotel Transsilvània 3. Unes vacances monstruoses, es va projectar el dissabte 19 de març als Cinemes Imperial, en el marc de la Matinal Infantil, i explica les divertides situacions que viuen el comte Dràcula i els monstres que l'acompanyen quan se'n van de creuer sense saber que la família Van Helsing ha requisat el vaixell. Aquesta pel·lícula es va tornar a projectar el diumenge 27 de març a l'Obrera de Sabadell, en el marc del Pla d'Actuació Lingüística Integral, que també va oferir un taller de doblatge al mateix centre social el dia abans.
L'ONG del català col·labora amb el Festival de Cinema de Terror de Sabadell des de la primera edició i ho fa per contribuir a augmentar la presència del català al cinema. El sector audiovisual és estratègic per a la normalització del català, perquè és consumit pel públic jove, el grup social en què més es fa palesa la reculada del català en l'ús social. Per això, garantir-hi la presència de la nostra llengua ha de permetre oferir referents lingüístics a les noves generacions, que avui viuen en un entorn comunicatiu i audiovisual altament descatalanitzat.
D'altra banda, el Pla d'Actuació Lingüística Integral de Sabadell és una iniciativa de Plataforma per la Llengua nascuda el 2017 per promocionar el català entre les persones nouvingudes del districte sisè de la ciutat, que per raons històriques presenta un baix ús social de la llengua catalana.