Notícies ← Altres notícies

Franca Masu presenta el nou àlbum CORDEMAR a Manacor

El 19 de març la cantant algueresa actuarà amb un extraordinari duo i presentarà diversos temes nous del seu darrer treball CORDEMAR: identitat, poesia, jazz i emocions

Franca Masu torna a Mallorca amb una estrena per al públic de Manacor: es presenta per primer pic a la ciutat mallorquina amb motiu del Festival Barnasants, oferint un repertori que vol abraçar les cançons més significatives de la seva trajectòria artística i diversos nous temes del seu últim treball CORDEMAR (WMUSIC 2021).

El concert de Franca Masu es farà en col·laboració amb Plataforma per la Llengua, gràcies a un acord que fa de l'Alguer una seu del festival de la cançó d'autor i que promociona els artistes algueresos, el Barnasants. El recital també compta amb el suport de l'Ajuntament de Manacor.

La cantant sarda de l'Alguer estarà acompanyada d'un duo especial conformat per dos joves músics: Sade Mangiaracina, jove i extraordinària pianista siciliana, i Luca Falomi, guitarrista de Gènova, un nou talent del jazz italià.

Franca Masu, "la Veu de l'Alguer", és coneguda com una artista passional i amb una personalitat molt versàtil. CORDEMAR és el sou nou espectacle en què es revela en plenitud, maduresa i nous aspectes. Avui, que fa més de 20 anys del seu començament artístic, Masu repassa un repertori on destaca la seva pròpia i natural predisposició pel jazz i aquella fantasia en el joc de la improvisació que han fet d'ella una artista original i completa per la presència escènica i la profunditat de les seves capacitats interpretatives. De les melodies populars de l'Alguer a les seves composicions originals en italià, fins a les més emocionants cançons napolitanes, l'artista sarda ha engendrat en el temps una mescla artística intel·ligent entre memòria, poesia i emocions. La seva terra de Sardenya, l'Alguer, i el seu català preciós, són al centre del seu cor de dona i artista.

Històries d'amor, de gent marinera, històries llunyanes, però sempre a prop a la vida de cada dia, donen força a un repertori que viatja també per aquelles mars del món que l'artista estima i travessa amb els seus cants. Així, identitat, poesia, ària de jazz i emocions, aquestes són les característiques de l'espectacle que Franca Masu presentarà al conservatori de Manacor. Una mescla que l'artista coneix ben bé, una mescla entre les veus més internacionals de la Mediterrània i aconseguint, amb gust i saviesa, una fusió entre música popular i jazz.

Fins avui ha editat set discs, consolidant una trajectòria artística brillant a damunt dels escenaris més prestigiosos de festivals World Music i jazz. Amb elegància i innovació ha sabut difondre el seu cant de Sardenya fins a Itàlia, la península ibèrica, Alemanya, Luxemburg, Polònia, Turquia, Canadà i l'Argentina. Per a celebrar tanta passió i bellesa en la seva recerca va arribar també l'assignació, per part del Govern de Catalunya, de la Creu de Sant Jordi, reconeixent-li l'estudi i l'amor prodigat a través de les seves composicions i de la música en la defensa i la difusió del català de l'Alguer al món.

El concert és el 19 de març a les 19:30 h a l'auditori del conservatori de Manacor.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin