Notícies ← Altres notícies

Repartim al Maresme cartes als Reis en català

Plataforma per la Llengua distribueix 1.500 cartes als Reis i 1.300 fanalets per als infants d'Arenys de Mar i Mataró

Plataforma per la Llengua Maresme ha recuperat aquest desembre el tradicional repartiment de cartes als Reis en català per als infants de la comarca. Enguany, a Mataró els voluntaris del grup local de l'entitat n'han repartit 500 i a Arenys de Mar, els voluntaris de la Regidoria de Cultura n'han repartit 1.000 durant el cap de setmana del 18 i 19 de desembre, amb motiu de la Festa del Tió que organitza anualment l'Ajuntament. A més de les cartes, també s'han repartit fanalets: 1.000 a Arenys de Mar i 300 a Mataró.

Les cartes als Reis són un material de Plataforma per la Llengua dissenyat per l'il·lustrador Valentí Gubianas, que permet als nens fer arribar els seus desitjos als Reis d'Orient amb la petició final, inclosa en el disseny, de poder jugar en català.

Aquest any el repartiment de fanalets i cartes ha coincidit amb l'estrena de la campanya "A què juguem?". Aquesta campanya de Plataforma per la Llengua denuncia que la majoria d'anuncis de joguines són en castellà, sensibilitza els consumidors de la importància que siguin en català i reclama a les empreses Famosa, Mattel i Bizak que doblin els anuncis a la nostra llengua.

Pots consultar quins són els jocs i joguines que inclouen el català aquí.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin