Notícies ← Altres notícies

Fem vibrar la Plaça Reial de Barcelona amb la Festa del Rock Català

En el marc de la campanya "No t'excusis" el grup local de Barcelona va organitzar un concert amb el grup de música Ruc'n'Roll i referents musicals d'altres grups com Lax'n Busto, Sopa de Cabra i Sau

El delegat territorial del Barcelonès, Agustí Tola, i el raper Nel·lo C van presentar el concert i van posar el focus en la importància dels referents lingüístics per revertir les dades preocupants de la llengua catalana a la ciutat de Barcelona

Dissabte 9 d'octubre el grup Ruc'n'Roll i Plataforma per la Llengua Barcelonès van organitzar un concert de música en català amb convidats dels mítics grups del rock dels 90, com Lax'n Busto, Sopa de Cabra i Sau.

La Festa del Rock català va començar amb la presentació d'Agustí Tola, delegat territorial del Barcelonès de Plataforma per la Llengua, i va donar la benvinguda a les famílies, als joves i als no tan joves, assistents a l'acte. Tola va recordar que "només 20 de cada 100 joves de Barcelona tenen el català com a llengua habitual", una dada que mostra la situació d'emergència lingüística que pateix el català.

D'altra banda, el raper sabadellenc i col·laborador de Plataforma per la Llengua, Nel·lo C, va ser l'encarregat de donar a conèixer la campanya "No t'excusis. Tots som referents lingüístics" i d'explicar la importància dels referents per als joves en l'àmbit de la música i la cultura. El músic va recordar que "parlar català a una persona no és una falta de respecte. Si a una persona no li parles en català, li estàs negant oportunitats. Tots som referents, no t'excusis".

Després d'aquest parlament, el públic va poder gaudir de gairebé dues hores de cançons mítiques dels grups del rock català i dels grans èxits de Sopa de Cabra, Sau, Lax'n'Busto i els Pets. Algunes versions van ser tocades per membres d'aquests grups, com ara Piñol i Pemi Rovirosa (Lax'n'Busto), Francesc "Cuco" Lisicic i Jaume Soler "Peck" (Sopa de Cabra) i Jordi Gas (Sau).

Durant tot el concert Plataforma per la Llengua va instal·lar un punt informatiu, on es van donar a conèixer totes les activitats i les campanyes que actualment es duen a terme a Barcelona i arreu del domini lingüístic per poder viure plenament en català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin