Notícies ← Altres notícies

Celebrem el lliurament del Premi de l’ADAC a la Normalització Lingüística i Cultural 2021

El pròxim 11 de juny l'ADAC - Plataforma per la Llengua Gironès lliurarà els premis de la 35a edició del certamen 

Els guanyadors de l'edició del 2020, ajornada per causes sanitàries, també seran reconeguts i rebran els premis corresponents 

L'ADAC - Plataforma per la Llengua Gironès lliurarà el Premi de l'ADAC a la Normalització Lingüística  i Cultural 2021 el divendres 11 de juny a l'Auditori Irla a Girona. L'acte serà presentat per Julieta Cortina i comptarà amb l'actuació del projecte Mut i amb el reconeixement a l'activista cultural Jordi Dalmau. 

Aquesta edició, la 35a, ja té guanyadors: el professor David Pagès, que participa sovint en xerrades i presentacions literàries, i l'Editorial Gavarres, per les seves revistes comarcals amb la mirada posada en el patrimoni local. Els premis de l'ADAC a la Normalització Lingüística i Cultural 2021 de Girona han comptat amb un gran èxit de participació i els resultats de la votació han estat molt ajustats, que enguany s'ha fet de manera telemàtica i presencial. 

El jurat, format pels membres de la comissió lingüística, també ha decidit premiar una carta i un article sobre llengua publicats al diari Punt Avui durant el 2020: els guanyadors han estat el periodista Enric Serra, amb l'article "la realitat del drama", i Joan Janoher i Sadurní, amb la carta titulada "L'imperialisme espanyol amb les llengües".

Els guanyadors de l'edició del 2020, ajornada per causes sanitàries, també seran reconeguts i rebran els premis corresponents. El 2020 el premi personal va recaure en Genís Matabosch, director del Festival Internacional de Circ Elefant d'Or i el premi a una entitat va ser per a Wikiloc, que amb la seva útil aplicació ha facilitat molt als excursionistes i ciclistes la descoberta del país. A més, el reconeixement al millor article sobre la llengua catalana publicat al Punt Avui durant el 2019 va recaure en Marina Llansana i Rosich, amb  l'article "Perdre el Pati", i la distinció a la millor carta sobre la llengua catalana, per a Jaume Bot i Riera, per la carta titulada "Sos pronoms febles".

Els premis de l'ADAC a la Normalització Lingüística i Cultural són una peça més d'aquesta tasca a favor de l'ús de la llengua catalana. Per assistir a l'acte, caldrà tenir en compte l'aforament limitat i serà necessari reservar l'assistència telefònicament o per correu electrònic. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin