Notícies ← Altres notícies

Èxit en la presentació del darrer llibre de la lingüista M. Carme Junyent a Lleida

Una trentena de persones van assistir a l'acte de presentació del llibre El català, la llengua efervescent al Saló Víctor Siurana del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL)

L'acte ha significat la presentació pública de la delegació de la Plataforma per la Llengua a la capital del Segrià, en què hi ha participat el secretari de l'entitat, Francesc Marco, i voluntaris del nou grup territorial

El passat dijous 28 de maig la Plataforma per la Llengua Lleida va organitzar la presentació del darrer llibre que ha coordinat la lingüista M. Carme Junyent, El català, la llengua efervescent, a la sala noble del Rectorat de la Universitat de Lleida. El col·loqui es va dur a terme gràcies a la col·laboració de Viena Edicions i el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la UdL.

L'acte va significar la presentació pública de la delegació de la Plataforma per la Llengua a Lleida. Hi van intervenir una voluntària de l'entitat del municipi, el secretari nacional de l'ONG del català, Francesc Marco, el filòleg i professor de la UdL Ramon Sistac, la lingüista i coordinadora del llibre El català, la llengua efervescent, Carme Junyent, i el vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la UdL, Joan Josep Busqueta, que va actuar de conductor de l'acte.

Tot i que ha estat el primer acte públic de la delegació local de la Plataforma per la Llengua a Lleida, aquesta no és la primera acció que s'ha dut a terme. Al febrer la territorial lleidatana va llançar, en col·laboració amb la Federació d'Hostaleria de Lleida, la campanya "El català a la taula", amb la qual es van repartir 40.000 tovalles individuals als restaurants de la ciutat. Aquestes eren d'un sol ús i incorporaven un disseny que recuperava expressions catalanes relacionades amb el món de la gastronomia.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin