Notícies ← Altres notícies

Els alumnes d’Esparreguera lletregen en català a la 7a edició del concurs “Lletra a Lletra”

Una trentena d'estudiants de secundària va posar a prova la seva habilitat per lletrejar paraules en llengua catalana

Entre els guardonats es van repartir premis com tauletes electròniques, lots de llibres, i bosses i samarretes de la Plataforma per la Llengua

El dimarts 20 d'abril a les 17.30 h es va organitzar, a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera, la 7a edició del concurs "Lletra a Lletra" que organitza anualment la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat. L'emplaçament previst de l'acte es va haver de canviar a darrera hora per la previsió de pluja. Hi va participar una trentena d'estudiants de secundària d'Esparreguera, que va posar a prova la seva habilitat per lletrejar paraules en llengua catalana en quatre categories corresponents als cursos acadèmics de 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO.

Enguany, el jurat del concurs era format per Juan Jurado, regidor d'Educació, Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament d'Esparreguera, Rosa Monforte, delegada de la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat, i Carla Canongia, directora de la Biblioteca Municipal L'Ateneu.

El concurs "Lletra a Lletra" és una activitat de la Plataforma per la Llengua que és possible cada any gràcies a la col·laboració de l'ONG del català i la biblioteca del municipi amb els centres d'educació secundària d'Esparreguera: l'INS El Cairat, l'INS El Castell i l'Escola El Puig, que difonen el concurs de manera coordinada entre els alumnes.

A continuació, exposem la llista de guanyadors de l'edició d'enguany per cada categoria.

1r d'ESO:

  1. David Parras Ramon - El Puig
  2. Albert Roig Muñoz - El Cairat
  3. Guillem Arnal Parras - El Puig

2n d'ESO:

  1. Maria Fosalba Vallderiu - El Puig
  2. Noa Moreno Santana - El Castell
  3. Kawtar el Khoulati - El Cairat

3r d'ESO:

  1. Marina Acebedo - El Cairat
  2. Laia-Xiang Abaya Juárez - El Castell
  3. Mariona Delagado Tova - El Cairat

4t d'ESO:

  1. Malak El Adouti Haloui - El Castell
  2. August Alert Sabaté - El Castell
  3. Sanae el Khoulati - El Cairat

Els guardonats van rebre premis relacionats amb la llengua i la lectura, entre els quals hi havia lots de llibres, tauletes digitals, i bosses i samarretes de la Plataforma per la Llengua.

L'enhorabona als guanyadors i a tots els concursants per participar-hi, us hi esperem l'any que ve!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin