Notícies ← Altres notícies

L’Ajuntament de Reus aprova la moció en defensa de la unitat de la llengua

La moció, vinculada a la campanya de la Plataforma per la Llengua "Som 10 milions, som una llengua", insta els governs i parlaments del domini lingüístic a aturar les accions que fomenten la fragmentació lingüística.

Aquest mes de febrer el govern municipal de Reus s'ha unit a la trentena d'ajuntaments de Catalunya que han aprovat ja la moció a favor de la unitat de la llengua. El text de la moció, aprovada ara a la capital del Baix Camp, reconeix explícitament la unitat de la llengua catalana i insta  les administracions a frenar qualsevol acció de fragmentació lingüística.

La moció ha estat aprovada amb els vots favorables de Junts per Catalunya, ERC, Ara i la CUP. Hi han votat en contra PSOE, Ciutadans i un regidor no adscrit. 

L'aprovació de la moció és fruit del treball d'un grup de persones que treballen per constituir una delegació territorial de l'entitat al Baix Camp. Amb la petició, proposada per l'ONG del català, es vol aconseguir el reconeixement a la unitat del català a tots els efectes legals, jurídics i polítics, els objectius principals de la campanya de la Plataforma per la Llengua "Som 10 milions, som una llengua", engegada a l'octubre del 2019. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin