Notícies ← Altres notícies

Aconseguim que el Govern de les Illes Balears rectifiqui i admeti com a vàlid un certificat del resultat de la PCR en català

La web d'IBSalut demanava d'entrada que el document acreditatiu de la prova PCR havia d'estar redactat en espanyol i gràcies a la intervenció de la Plataforma per la Llengua ara es permet que el document també s'admeti en català.

La situació sanitària de les Illes, sobretot de Mallorca, va empitjorar considerablement durant el pont de la constitució i el Govern balear va decidir de decretar que tot passatger que arribàs a les illes ho havia de fer amb un document mèdic que acreditàs que havia resultat negatiu de la Covid-19.

A la plana web d'IBSalut, es requeria específicament que aquest document fos en espanyol. Una vegada contrastada aquesta informació, procedírem a interpel·lar directament la presidenta Armengol a twitter perquè ens aclarís si aquest fet era un error.

Després de diverses converses amb el cap de gabinet de la conselleria de Sanitat, finalment, el Govern de les Illes Balears ha rectificat i al web ja exigeixen el document de resultat de la prova PCR en català o en espanyol. Textualment, el web governamental demana que "el document acreditatiu de la prova ha de ser l'original, estar redactat en català o castellà i pot ser presentat en paper o en format electrònic". D'aquesta manera es garanteixen els drets lingüístics de tota la ciutadania.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin