Notícies ← Altres notícies

Consells per a un Nadal lingüísticament responsable

La Plataforma per la Llengua Baix Llobregat us volem desitjar unes bones festes i oferir-vos tres consells per viure-les de manera lingüísticament responsable.

Viure les festes de Nadal amb responsabilitat lingüística pot ser una de les noves tradicions a seguir aquestes dates. Una de les activitats més típiques són les compres de Nadal. En aquest sentit, a la Plataforma per la Llengua us volem recomanar dues eines que ens poden ajudar a adquirir productes que respecten els drets lingüístics dels consumidors. En primer lloc, tenim el segell de producte lingüísticament responsable, un distintiu amb què podreu assegurar-vos que compreu productes que incorporen el català a l'etiquetatge. Amb el mateix objectiu però enfocat als més petits de la casa, teniu a la vostra disposició el cercador de joguines en català del web de Jocs i Joguines de la Plataforma per la Llengua.

Més enllà dels productes, comprar també implica rebre una atenció de l'establiment comercial i podem optar per defensar els nostres drets lingüístics en aquest àmbit. En aquest sentit us recomanem fer servir l'aplicació CatalApp per valorar l'atenció al client dels diferents establiments en termes lingüístics, una manera col·laborativa de fer avançar el català en l'àmbit del comerç.

Per acabar, us recordem que podeu demanar els vostres regals a Ses Majestats els Reis d'Orient en català. Una manera de fer-ho és escriure'ls amb la carta de la Plataforma per la Llengua, que ha estat dissenyada amb il·lustracions de Valentí Gubianas.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin