Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua, present a les festes de Santa Eulàlia amb la campanya “Som 10 milions, som una llengua”

Per reivindicar la unitat de la llengua, conscienciar la ciutadania i denunciar els intents de fragmentació que pateix el català, la Plataforma per la Llengua plantarà un tomàquet gegant

La Plataforma per la Llengua plantarà aquest pròxim diumenge 9 de febrer, a les 11.30 h, a la plaça Pi i Sunyer de Barcelona (Portal de l'Àngel), un gran tomàquet de 3 metres de diàmetre per difondre la campanya "Som 10 milions, som una llengua". Aquesta acció s'emmarca en els actes de la festivitat de Santa Eulàlia, la festa major d'hivern de la ciutat.

Un dels objectius d'aquesta campanya és aturar la fragmentació lingüística que practiquen algunes empreses i institucions, com el mateix govern d'Espanya, que presenta alguns dels seus webs tant en català com en valencià, com si fossin llengües diferents.

Un altre dels objectius és sensibilitzar la població de les Illes Balears, el País Valencià, la Franja, Catalunya, Andorra, la Catalunya del Nord i l'Alguer que, més enllà de les denominacions populars, tots compartim un mateix idioma, la llengua catalana, i que els intents de fragmentació lingüística i la manca de coordinació política ens surten cars a tota la ciutadania.

Durant tot el matí, els veïns del municipi que ho vulguin podran donar el seu suport a les reivindicacions que fem en aquesta campanya. També es podrà adquirir marxandatge de l'entitat i participar en un joc que té com a objectiu conèixer quines són les diferents variants de la paraula tomàquet arreu del territori. 

Esperem que vinguis i que ens donis suport!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin