Notícies ← Altres notícies

Itevelesa ja compleix la llei i presenta el web en català

La Plataforma per la Llengua aconsegueix que aquesta empresa proveïdora d'un servei públic compleixi les seves obligacions lingüístiques.

L'empresa Itevelesa, que gestiona tres estacions d'ITV a Catalunya, ja disposa del seu web en català gràcies a les gestions realitzades per la Plataforma per la Llengua. L'empresa, que gestiona un total de 69 estacions arreu de l'Estat, pertany al grup empresarial European Vehicle Safety Spain 1, SA, presidit per l'empresari Emilio Novela Berlín, primer executiu de la immobiliària Vallehermoso i ex-director general del Banco Santander Central Hispano.

Atès que es tracta d'una empresa proveïdora d'un servei públic, l'ONG del català va interposar una denúncia administrativa al Departament d'Empresa i Coneixement perquè fes arribar un requeriment a l'empresa, ja que és un operador autoritzat per la Generalitat de Catalunya per prestar aquest servei.

La normativa vigent estableix que les empreses que ofereixen serveis a Catalunya, i en aquest cas a través d'un procés de contractació pública, tenen l'obligació d'oferir la seva informació, atenció al client i documentació contractual almenys en llengua catalana, sens perjudici que ho puguin fer, a més, en tantes altres llengües com considerin.

Segons la resposta del Departament a la denúncia, rebuda aquest febrer, Itevelesa va manifestar que les comunicacions amb els seus clients es feien de forma predeterminada en català, que tot el seu personal és bilingüe i que s'adapta a la llengua desitjada pels seus clients als punts de servei que té a Bellvei, al Pont de Suert i a Sant Fruitós de Bages. Pel que fa a la pàgina web, no era possible fer reserves o accedir a ofertes en català i l'empresa va excusar-se dient que es trobava en procés de transformació del seu web i que, en la propera actualització prevista per a aquest 2020, s'adequarien a la normativa vigent, i així ha estat.

Aquest nou pas a favor de la normalització del català ha estat possible gràcies a la feina de la Plataforma per la Llengua, que constantment monitoritza la situació de les empreses i institucions pel que fa a la seva responsabilitat lingüística, una tasca que és possible gràcies als socis, voluntaris i col·laboradors que l'entitat que, en definitiva, fan el seu petit gest pel català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin