Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua es presenta a Molins de Rei

El passat dimarts 29 d'octubre la Plataforma per la Llengua del Baix Llobregat va presentar en societat el nou nucli de voluntaris a Molins de Rei en un acte a la Biblioteca El Molí

Una vintena de persones van assistir a l'acte, que va consistir en una exposició sobre l'entitat i la seva trajectòria, complementada amb la presentació del llibre Manual d'autoajuda per a catalanoparlants, de l'autor martorellenc Andreu González.

Rosa Monforte, coordinadora territorial del Baix Llobregat i membre de l'executiva nacional de l'entitat, va ser l'encarregada de presentar l'entitat: els seus objectius, els àmbits de treball i els èxits aconseguits durant aquests 25 anys de feina, que van des de la inclusió del català en l'etiquetatge d'un gran grup tèxtil com Inditex a la connexió entre territoris del domini lingüístic com Barcelona i l'Alguer. També va parlar de la tasca que desenvolupa la territorial com a agent dinamitzador del català a la comarca i de les activitats que en aquest darrer any ha desenvolupat el grup local de Molins de Rei, que van des d'actes culturals com el recital poeticomusical a La Barrina fins a la demanda de compromisos electorals concrets en matèria de llengua a les candidatures que van concórrer a les passades eleccions municipals.

L'acte va continuar amb la presentació del llibre Manual d'autoajuda per a catalanoparlants, d'Andreu González, la qual va anar a càrrec del mateix autor. González va començar la seva intervenció reivindicant, com a soci de la Plataforma per la Llengua, la tasca que desenvolupa l'entitat per arribar allà on l'Administració no pot. El llibre, segons l'autor, pretén ser un petit manual de sociolingüística per a persones no iniciades, i pren com a referència els llibres d'autoajuda. En el llibre, González ens parla, des de la seva trajectòria i a través d'anècdotes personals, de qüestions i conceptes com bilingüisme social i estrès sociolingüístic, moltes vegades en forma de decàlegs que fan molt comprensible el tema per a un lector neòfit.

Un cop acabada la presentació del llibre es va generar un debat molt enriquidor entre els assistents, que va girar al voltant sobretot de les actituds lingüístiques dels més joves i la manca d'opcions en català en la dieta mediàtica d'aquest jovent. El debat va concloure, però, amb una reflexió esperançadora cap a les actituds lingüístiques de les noves generacions, ja que, en paraules d'Andreu González, "el català és una llengua amb un gran poder d'atracció".

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin