La iniciativa aspira a orientar queixes i dubtes de qualsevol membre de la comunitat educativa. A la presentació, que va tindre lloc el 16 d'octubre a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, van acudir-hi representants de la Plataforma per la Llengua, Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, STEPV, BEA, SEPC, Decidim, Càtedra de Drets Lingüístics i del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València.
En aquesta bústia hi ha lloc tant per a casos d'incompliment dels compromisos lingüístics de l'ensenyament en valencià, com per a tota mena de suggeriments i idees per a emprendre campanyes de promoció de la llengua a la Universitat de València. El servei estarà disponible de forma permanent al web veucoordinadora.org i també físicament als diversos campus de la Universitat. L'objectiu de la iniciativa és connectar amb la comunitat educativa i ser corretja de transmissió de la necessitat de respectar els nostres drets lingüístics.
Rafael Castelló Cogollos, director del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, ha celebrat la presentació de la campanya: "És veritat que tenim mecanismes institucionals, però pense que aquesta campanya és important perquè és la mateixa societat civil la que exigeix el compliment dels drets lingüístics, més enllà de les institucions".
La Coordinadora VEU es va presentar el curs passat al Centre Cultural La Nau i aglutina de forma unitària diversos sindicats universitaris, professorat, personal d'administració i serveis i entitats de defensa de la llengua. Aquesta plataforma va nàixer amb l'objectiu de treballar per normalitzar, i també incrementar, l'ús del valencià en totes les esferes d'àmbit universitari i va iniciar un camí conjunt a fi de situar el valencià al lloc que li pertoca.