Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua rebutja la sentència contra els presos polítics

L'entitat anima a sumar-se a les mobilitzacions pacífiques que es convocaran arreu del territori durant les properes hores per exigir la llibertat dels condemnats, l'aturada de la repressió i l'exercici del dret d'autodeterminació.

La Plataforma per la Llengua rebutja la sentència del Tribunal Suprem espanyol que condemna els líders polítics a 99,5 anys de presó. L'entitat considera que els presos polítics han d'estar en llibertat i que aquesta sentència és un escarment de l'estat espanyol contra uns dirigents que, seguint el mandat popular, van cridar a votar en el referèndum del Primer d'Octubre del 2017.

L'única sentència admissible era l'absolució. Com que això no s'ha produït, la Plataforma per la Llengua compartim la indignació de la majoria de la societat catalana i l'anima a sortir al carrer, de manera cívica i pacífica, seguint les convocatòries que organitzin les entitats, partits polítics i col·lectius de la societat civil amb l'objectiu d'expressar el rebuig a aquesta pena.

No ens cansarem de demanar la llibertat dels condemnats, l'aturada de la repressió de l'estat i l'exercici del dret d'autodeterminació per a Catalunya. Així mateix, l'ONG del català envia una abraçada i tot el seu escalf a les famílies dels presos polítics, entre elles la Carme Forcadell, membre de l'entitat, que durant molts anys va formar part de la Junta Executiva i que sempre ha col·laborat en la causa de la llengua catalana de manera activa, cívica, pacífica i democràtica. Denunciem aquesta injusta sentència: una absoluta aberració!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin