Notícies ← Altres notícies

“Escapa’t de la llengua” és el projecte guanyador de la 5a edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

L'escola Serra i Hunter, de Manresa, s'endú el primer premi creat pels alumnes de 5è de Primària

L'escola Lavínia, de Barcelona, i l'escola Mestral, de Sant Feliu de Llobregat, s'han endut el segon i el tercer premi, respectivament

Molts infants de 5è i 6è de Primària de 184 aules d'arreu de Catalunya, la Franja de Ponent i el País Valencià han conegut aquest diumenge els guanyadors del 5è Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català. L'acte de lliurament dels premis ha comptat amb més de 1.500 assistents, entre alumnes, mestres i familiars, que s'han aplegat a l'Auditori de Barcelona per conèixer quines de les 184 propostes lúdiques basades en la llengua catalana que s'han presentat han estat finalment guardonades.

El projecte guanyador, dels alumnes de 5è A de l'escola Serra i Hunter, de Manresa, s'anomena "Escapa't de la llengua". El jurat n'ha destacat la modernitat de barrejar moltes vessants de la llengua en un entorn de tauler, cooperació i escape-room. El joc guardonat, a més, s'exposarà aquest estiu al Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres.

El segon premi ha estat per al joc "El Robot va a l'escola", dels alumnes de 5è de l'escola Lavínia, de Barcelona. La bona factura, fonamentada en un bon treball plàstic, l'honestedat en explicar el procés de creació de joc i l'originalitat de les proves lingüístiques han fet decantar el jurat per atorgar-li la segona màxima distinció del concurs. El tercer premi, per la seva banda, ha estat per a l'escola Mestral, de Sant Feliu de Llobregat, amb el joc "En saps prou, de català?" creat per l'aula de 5è de Primària, que destaca per posar en valor la diversitat lingüística dels Països Catalans transformant els localismes en paraules i expressions compartides.

Tots tres projectes guanyadors han rebut el seu respectiu trofeu, obra de Joan Mundó. A més dels tres guanyadors, el jurat ha atorgat nou accèssits a jocs presentats per escoles de Barcelona, Badalona, El Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Castellar del Vallès, Olot, Almassora i Polop.

El jurat, format per Màrius Serra, Salvador Alsius, Oriol Comas, Joaquim Dorca, Jaume Cela, Laia Maurí i Maria Rosa Mateu, ha avaluat la creativitat, la dinàmica i la integració del català en les diferents propostes. Per a una millor avaluació, cada aula va enviar una maqueta real del seu joc, de manera que el jurat no només va poder valorar el concepte, sinó també la presentació, la dinàmica, l'originalitat i la integració de la llengua en el desenvolupament dels jocs.

L'acte d'entrega dels premis del 5è Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català ha estat dirigit i presentat per l'actriu i escriptora Estel Solé, amb guió de Jordi Oriol i la mateixa Estel Solé, i ha comptat amb la participació del mag Sermagus.

El Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català és una iniciativa de la Plataforma per la Llengua. L'objectiu del certamen, que ha incorporat enguany propostes d'escoles del País Valencià per primera vegada, és que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana tot creant el seu propi joc de taula. La sisena edició incorporarà la participació de les escoles de les Illes Balears i l'Alguer.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin