Notícies ← Altres notícies

A Ca n’Anglada, exemples de llengua comuna

La biblioteca del districte 2 de Terrassa va acollir el passat dijous 28 de març un col·loqui al voltant d'experiències personals de catalanoparlants d'adopció.

L'experiència personal de dos catalanoparlants d'adopció d'orígens i generacionals diferents van centrar l'acte que va organitzar el nucli local de la Plataforma per la Llengua de Terrassa a la biblioteca de Ca n'Anglada el passat dijous 28 de març a les 18:30h.

Així, l'acte, presentat per la portaveu del grup local, Berta Llop, i moderat per Francesc Marco, de l'Executiva de l'ONG del català, va comptar amb les intervencions del president de Veu Pròpia Terrassa, Pepe Ruiz, i del dissenyador industrial Mouad Essemmaa.

Pepe Ruiz, vinculat durant molts anys al món de l'ensenyament, va destacar el paper del teixit associatiu veïnal com a element de cohesió social i d'arrelament pels nous catalanoparlants de la dècada dels cinquanta, seixanta i setanta del segle XX.

Així mateix, al seu torn, Mouad Essemma, membre de l'associacionisme juvenil terrassenc, va emfasitzar la importància del sistema d'immersió lingüística a l'escola i dels diferents mitjans de comunicació públics de Catalunya per fer del català la llengua comuna de la ciutadania.

Les interessants reflexions de la vintena d'assistents de l'acte, entre els quals es comptaven diversos voluntaris lingüístics i aprenents de català, van cloure un col·loqui molt participatiu i d'on van sortir projectes de futur.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin