Notícies ← Altres notícies

Els voluntaris lingüístics visiten el Palau de la Música

Crònica de la visita escrita per l'Anna Maria, voluntària lingüística de la Plataforma per la Llengua

El passat dimecres 30 de gener diversos membres de les entitats de nouvinguts que formen part de la xarxa d'entitats de la Plataforma per la Llengua, parelles lingüístiques i participants a les tertúlies lingüístiques del programa del Voluntariat per la Llengua van fer una visita guiada al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Acompanyats per la Ibtissam, la guia d'origen algerià que parla un català perfecte, vam començar la visita a la sala d'assajos de l'Orfeó Català, situada just a sota de l'escenari de la sala de concerts. Vam veure un vídeo introductori que explica els inicis del Palau, quan Lluís Millet i Amadeu Vives el van fundar el 1891, i la seva construcció del 1905 al 1908 a partir d'una subscripció popular gràcies al prestigi que havia assolit l'Orfeó Català, propietari de l'edifici. El vídeo mostra també l'obra de Miquel Blay i l'escultura de Sant Jordi, acompanyada d'un conjunt de persones, representant la cançó popular com si fos la proa d'un vaixell. Al segon pis trobem una balconada amb doble filera de columnes que dona, a través d'uns grans vitralls, a la sala Lluís Millet, un espai de trobada i descans anomenat així en honor d'un dels fundadors de l'Orfeó Català.

Després vam visitar la sala de concerts, una caixa de música plena de simbologia presidida per l'imponent orgue que hi ha damunt de l'escenari que compta amb una lluerna central representant el sol voltat de quaranta rostres de dones en honor del primer cor femení de la ciutat. Al fons de l'escenari divuit muses toquen diversos instruments de diferents èpoques i cultures, cosa que denota la universalitat del llenguatge musical, una diversitat que la programació musical del Palau sempre vol reflectir. Quan pugem al segon pis contemplem la sala de concerts des d'aquesta perspectiva, i segons la nostra guia és on hi ha la millor acústica.

La riquesa de detalls i guarniments d'aquesta joia del modernisme ens convida a tornar-hi per gaudir d'un concert on l'espectacle musical i visual es combinen en aquesta caixa màgica que és el Palau de la Música.

Aquesta visita és una de les activitats programades per als voluntaris lingüístics i les persones de les entitats de nouvinguts, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Si vols participar en el programa del voluntariat lingüístic, ja sigui com a aprenent o ensenyant, no dubtis a contactar amb nosaltres al correu vxl@plataforma-llengua.cat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin