Notícies ← Altres notícies

Comtes: l’origen de Catalunya

El divendres 16 de març, a dos quarts de vuit del vespre, al Centru (carrer d'Eusebi Golart, 16 ) de Canet de Mar, projectarem Comtes, una sèrie sobre l'origen de Catalunya, de Carles Porta i Albert Sánchez Piñol. Finalitzada la visualització compactada de 90 minuts, dels quatre capítols que la integren, hi haurà un col·loqui amb l'historiador Josep Salrach.

La sèrie és una producció de La Xarxa de Comunicació Local que es va estrenar del dimecres 27 al dissabte 30 de desembre de 2017 a través de les televisions locals i el canal 159 de Movistar+.

Quin va ser l'origen de la nació catalana? El clam a favor de la sobirania es remunta al segle IX, l'inici d'un període cabdal en la nostra història que arriba per fi a la televisió amb Comtes, una docusèrie que relata el procés que van emprendre els primers comtes catalans per aconseguir la independència de l'imperi carolingi. Escrita per Carles Porta i Albert Sánchez Piñol i sota la direcció del primer, el treball reconstrueix des d'un escrupolós rigor històric el regnat de quatre comtes que es van succeir cronològicament: Guifré el Pelós, Guifré Borrell, Sunyer I i Borrell II.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin