Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua i l’associació WICCAC demanen a EULEN que deixi d’excloure el català del seu portal web

Les organitzacions pel català lamenten que Eulen hagi involucionat pel que fa als drets dels catalanoparlants: si abans la pàgina era accessible en català, ara ja no. La Plataforma i WICCAC reivindiquen el dret d'accés a la informació en la llengua pròpia del país.

El proppassat mes d'octubre, la Plataforma per la Llengua i l'organització WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d'Àmbits Cívics) van enviar una carta al senyor Juan Ramón Pérez Sancho, director general executiu del grup Eulen, per mostrar-li la preocupació pel fet que aquesta companyia exclogui la llengua catalana dels seus portals i prestacions en línia. Eulen disposa de diverses pàgines web, però els continguts, els serveis i les informacions que hi ofereix només es troben disponibles en castellà, anglès, portuguès i àrab, i el portal corresponent a l'Estat espanyol només es pot consultar en castellà i anglès. Això es tracta d'una involució quant als drets dels parlants de català, atès que fa uns anys les pàgines d'Eulen eren accessibles en català, castellà, basc, gallec, portuguès, anglès i francès.

La companyia, que durant l'estiu ja va veure minvada la seva reputació a causa de la vaga que els vigilants de seguretat van protagonitzar a l'aeroport del Prat, ha crescut significativament durant els darrers anys, tot diversificant els serveis que ofereix, i té una incidència especial en l'àmbit de la seguretat privada. És per aquests motius, que les organitzacions per la defensa de la llengua s'hi van adreçar: és incomprensible que una empresa com Eulen, en plena expansió, amb implantació a Catalunya i un contracte lucratiu amb l'aeroport del Prat, opti per reduir les prestacions lingüístiques en comptes d'ampliar-les. La mateixa demanda es fa extensiva a l'atenció oral que els seus treballadors dispensen de cara al públic.

En la carta, la Plataforma per la Llengua i WICCAC reivindiquen el dret dels consumidors a accedir a la informació en la llengua pròpia i entenen que el català s'hauria de tractar en un nivell d'igualtat en les pàgines web d'Eulen. A més, les organitzacions esmenten que la inclusió del català, a part d'una qüestió de tracte d'igualtat i dignitat dels parlants, també representaria un segell de qualitat, bona praxi empresarial i responsabilitat social corporativa per part d'Eulen.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin