Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua inicia un nou cicle amb l’obertura d’una seu a València

La vice-presidenta de la Plataforma per la Llengua, Mireia Plana, i el delegat de l'entitat al País Valencià, Manuel Carceller, van agrair públicament als assistents la seua participació a l'esdeveniment i els van emplaçar a seguir treballant junts per la defensa i promoció de la llengua pròpia al País Valencià.

La Plataforma per la Llengua va inaugurar dissabte passat les noves oficines de l'entitat a la ciutat de València. Coneguts representants del món polític, sindical, associatiu i cultural del País Valencià van assistir a l'encontre, a més d'un bon nombre de socis i sòcies de l'entitat. La vice-presidenta de la Plataforma per la Llengua, Mireia Plana, va agrair l'assistència als convidats i els va encoratjar a "seguir treballant, de Salses a Guardamar i de Fraga a l'Alguer, per a normalitzar la nostra llengua en tots els àmbits de la societat". Per la seua banda, el delegat de l'entitat al País Valencià, Manuel Carceller, i la directora, Neus Mestres, van destacar el creixement de l'entitat en els últims mesos, fet que ha possibilitat l'obertura d'un espai físic al centre de la capital del Túria.

Un nombre representatiu de col·lectius i entitats valencians es van acostar a la inauguració de l'espai. Van participar en la trobada el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno; el vice-president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Ferran Suay; el portaveu del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), Marc Candela; el president de l'Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), José Ignacio Pastor, i l'editor i fundador del Diari La Veu, Moisès Vizcaino. Així mateix, també van participar-hi el cantautor i regidor de Compromís per Torrent Pau Alabajos; el secretari de municipalisme de Podem i regidor de Gata de Gorgos, Jaume Monfort; la cap d'acció electoral del BLOC, Maria Talens, i el president d'Esquerra-València, Paco Galiano.

Carceller va destacar la voluntat de l'entitat de "reforçar les iniciatives a favor de la llengua pròpia al País Valencià, en col·laboració amb altres entitats i col·lectius". Així mateix, el delegat de la Plataforma per la Llengua va exigir "més consideració per part de l'administració de l'Estat espanyol, perquè els drets lingüístics són també drets democràtics". En el mateix sentit es va pronunciar la vice-presidenta de l'entitat, Mireia Plana, que va recordar que "la llengua és per a compartir-la i estimar-la, i mai per confrontar-se".

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin