Notícies ← Altres notícies

La llengua catalana sempre present a la festa de Les Maries

Divendres 8 de setembre la Plataforma per la Llengua ha organitzat l'espectacle musical de la festa de Les Maries, curada del Comitat Nostra Senyora de l'Esperança, amb el patrocini de la Fundació Meta i del Municipi de l'Alguer.

Enguany és estada present la directora de l'entitat Neus Mestres, que ha donat un salut amb els representants de la territorial primer que comencessin los artistes.

Per la cinquena edició, la delegació algueresa ha garantit que la llengua catalana fossi la protagonista. Ja primer de les 21:00 ha obert lo concert Àngel Maresca, Lo Barber.

Los Dos Pardalets, Marc Serrats i Carles Belda, han continuat amb un repertori de música catalana. Per acabar Lo Barber és tornat a l'escenari, espaci que ha compartit amb l'amic Antoni Martinelli, regalant al públic bells moments musicals. Rumba, bàlzigues i cançons tradicionals alegres i profundes per una tardada que ha acabat quasi a mitjanit.

L'associació creu que sigui important fent encontrar artistes locals amb altros que arriben dels territoris del domini lingüístic, per acostumar els algueresos a entendre els altros accents. Amb aqueixa i altres finalitats, creient també que sigui útil a l'ús de la llengua que a fores s'entengui l'alguerés, és nat lo projecte del llibret-cd dedicat als minyons. S'és enregistrat los dies de l'Esperança a la presència dels productors Marc Serrars i Raphael Dumas, en col·laboració amb Claudio Gabriel Sanna. Juntament amb el disc, s'està preparant un documental sobre el backstage i la llengua a l'Alguer, que recullirar també records de la festa de Les Maries, que se confirma com un autèntic lloc de algueresitat i de tradició.

Se regrancia el Comitat del 2017 per continuar amb aqueixa col·laboració, esperant que sigui possible donar apuntament al 2018.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin