Notícies ← Altres notícies

Sortida cultural a la Fundació Miró de Barcelona

El passat dimecres, 5 de juliol, membres de les entitats de nouvinguts que formen part de la xarxa d'entitats que dinamitza la Plataforma per la Llengua, parelles lingüístiques i participants de les tertúlies lingüístiques del programa del Voluntariat per la Llengua van dur a terme La darrera visita cultural abans de l'estiu a la Fundació Miró de Barcelona.

La visita guiada va anar a càrrec de la Judit, que va començar la visita explicant-nos la gestació de la Fundació per part del mateix artista, Joan Miró, i el seu amic- Josep Lluís Sert, arquitecte de l'edifici. La Fundació es troba a la muntanya de Montjuïc, envoltada de natura, com volia l'artista, que sempre es va mostrar interessat en la relació de l'home i la natura, cosa que va voler plasmar a la seva obra al llarg dels anys.

L'edifici, de planta i pis, amb grans obertures a l'exterior i patis interiors, consta de dues parts: l'una, dedicada a l'obra de Joan Miró, amb sales apropiades a la mida de les seves obres, l'altra, dedicada a les exposicions temporals d'artistes contemporanis.

La visita guiada es va centrar en l'obra del mateix Miró, i la Judit ens va explicar que no seguia un ordre cronològic sinó temàtic, vam partir d'una sala que recollia obres figuratives de la primera època de l'artista, vinculades a la seva estada a Mont-roig del Camp, i per tant, a l'entorn rural. En aquestes obres Miró començava a manifestar el seu particular llenguatge pictòric, que aniria evolucionant al llarg de la seva prolífica i dilatada vida.

Altres sales mostraven les influences rebudes per Miró en les seves estades a Nova York i al Japó, que el portaren a fer obres de gran format, en el primer cas, i de contingut poètic, en el segon cas. L'immens tapís de Miró teixit als tallers d'en Royo, així com les seves escultures, cloïen una visita que ens havia apropat a l'obra d'un artista que encara avui genera divisió d'opinions, però a qui no se li discuteix l'esforç i l'originalitat.

Aquesta visita és una de les diverses activitats programades pels voluntaris lingüístics i persones de les entitats de nouvinguts gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Si voleu participar en el programa de voluntariat lingüístic, ja sigui d'aprenent o d'ensenyant, no dubteu de contactar-nos:

Vxl@plataforma-llengua.cat

Telèfon: 933211803

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin