Notícies ← Altres notícies

La Xarxa Europea de les Llengües s’adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum

ELEN, la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, ha acordat aquest cap de setmana sumar-se al Pacte Nacional pel Referèndum. A proposta de la Plataforma per la Llengua, l'assemblea de l'entitat s'ha adherit a la petició perquè els catalans puguem votar el nostre futur polític de manera lliure i democràtica l'1 d'octubre.

La Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística (ELEN, com se la coneix per la seva sigla en anglès) ha celebrat la seva Junta Directiva aquest cap de setmana a València. Durant la reunió, a la qual ha assistit la responsable internacional de la Plataforma per la Llengua, Marga Payola, l'associació europea ha acordat adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum. D'aquesta manera, gràcies a la feina de l'ONG del català, la votació que els catalans celebrarem l'1 d'octubre per a decidir el nostre futur polític suma un suport internacional nou. ELEN, que aplega unes 150 organitzacions que representen 44 llengües parlades en 22 estats, reafirma així el seu compromís amb el dret dels catalans a resoldre el seu futur a través de les urnes.

En la mateixa trobada, Marga Payola va exposar davant les altres entitats europees la feina que la Plataforma per la Llengua ha fet en els darrers mesos. Entre els projectes que va destacar hi ha l'InformeCAT 17, la nova web en anglès, la Guia d'Exteriors, i la CatalApp, que els associats van celebrar i que va despertar l'interès entre els delegats que hi assistien, especialment els gal·lesos i els escocesos.

D'altra banda, Sixto Molina, representant del Consell d'Europa i responsable de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (CELRoM), va explicar el calendari de revisió de la Carta per a diferents països i que esperen que el govern espanyol enviï la documentació sobre el compliment d'aquesta des de l'última revisió que se'n va fer. També va demanar a les entitats de l'Estat espanyol que aportin la documentació sobre el compliment de la Carta per part de les institucions de l'Estat.

Finalment, entre els projectes que ELEN té en marxa destaquen la voluntat de denunciar les discriminacions lingüístiques a l'ONU, la presentació a la Comissió de Llibertats Civils del Parlament Europeu del llibre que ha editat sobre discriminacions i la promoció de nous actes en les institucions europees.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin