Notícies ← Altres notícies

La Franja, terra de frontera?

El pròxim dimecres 10 de maig parlarem sobre la situació del català a la Franja de Ponent en un nou debat del cicle "Què me'n dius del domini lingüístic?" al bar El Paraigua de Barcelona amb consumició gratuïta per a tots els assistents. 

La Plataforma per la Llengua continua donant a conèixer la realitat sociolingüística dels diferents territoris de parla catalana amb el cicle de debats "Què me'n dius del domini lingüístic?". Dimecres vinent és el torn de conèixer com es troba el català a la Franja de Ponent i ho farem amb la participació del dialectòleg Ramon Sistac.

Sistac ha realitzat diversos estudis de dialectologia, estandardització i sociolingüística sobre la Franja, ha estat assessor de la Coordinadora de les Llengües Minoritàries d'Aragó i de l'Institut d'Estudis del Baix Cinca. És director de l'àrea de Llengua i Lingüística del Centre d'Estudis Ribagorçans i pertany a la Iniciativa Cultural de la Franja. És també professor titular de Dialectologia Catalana de la Universitat de Lleida (1988), on treballa com a docent i investigador des de 1980 (abans Universitat de Barcelona/Estudi General de Lleida) i on ha estat fundador i director del departament de Filologia Catalana (1995-2001). Actualment (i des de la seua creació el 1993), hi dirigeix l'Oficina de Llengua i Literatura de Ponent i del Pirineu, grup de recerca consolidat de la Generalitat de Catalunya. Des de 1999 és membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans (Secció Filològica), del qual ha estat també secretari d'Afers Institucionals (2001-2002) i, actualment, membre del Consell de Govern de la Secció Filològica (secretari) i delegat a Lleida. També és membre de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, de la International Society for Dialectology and Geolinguistics, de la Societat d'Onomàstica, de la Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (membre de la Junta de Govern) i de la Associacion Internacionala d'Estudis Occitans.

Dimecres 10 de maig, a les 19 h, us esperem al bar El Paraigua de Barcelona, on podreu gaudir del coneixement i de l'experiència d'un expert en llengua i cultura de la Franja de Ponent i aproximar-vos una mica més a la realitat sociolingüística del nostre país!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin