Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua prepara una aplicació per a mòbils per valorar i promoure l’ús del català als establiments comercials

La CatalApp, nom d'aquesta nova aplicació, inclourà informació de més d'un milió de comerços d'arreu dels territoris de parla catalana que podran ser avaluats  pels consumidors

La Plataforma per la Llengua està ultimant una aplicació per a telèfons mòbils, la CatalApp, que permetrà millorar la presència de la llengua catalana als establiments comercials i de serveis. Els usuaris seran els encarregats de valorar, a través de la seva experiència, el tracte lingüístic rebut en l'atenció oral, escrita i virtual dels establiments dels territoris de parla catalana.

L'objectiu de la CatalApp és que els consumidors puguin saber quins comerços tenen una actitud més responsable amb l'ús del català. Els més d'1.500.000 comerços geolocalitzats per l'aplicació seran classificats en un rànquing que anirà dels que tenen més responsabilitat lingüística als que en tenen menys. A més a més, també servirà per fer coneixedors els establiments menys ben valorats de la necessitat de millorar la política lingüística perquè puguin estendre-hi l'ús de la llengua i millorar-ne el nivell.

La CatalApp estarà disponible properament per als sistemes operatius Android i IOS, i es podrà descarregar gratuïtament a les plataformes Google Play i AppleStore.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin