Notícies ← Altres notícies

Cinema infantil en català a Canet de Mar

La Plataforma per la Llengua del Maresme, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Canet de Mar, El Centru i l'Associació Cultural Plataforma Odeon, organitza un cicle gratuït de cinema infantil en català.

Des del novembre, El Centru de Canet de Mar acull un cop al mes la projecció d'una pel·lícula en català apta per a tots els públics. El cicle CINC (Cinema Infantil en Català) vol ajudar a normalitzar el cinema en la nostra llengua i apropar-lo al públic més jove. Les pel·lícules que es podran veure durant aquest inici de 2017 són: Star Wars. El despertar de la força, el 14 de gener, Charlie Brown i Snoopy, l'11 de febrer, i Zootròpolis, el 18 de març. A més d'aquestes projeccions, la Sala Cultural Ramon de Capmany de Canet de Mar també acollirà des del 26 de gener fins al 5 de febrer l'exposició de la Plataforma per la Llengua, "El català, al cinema!".

Cal recordar que el cinema en català es troba en una situació insostenible des de fa anys. A dia d'avui les pel·lícules en la nostra llengua no superen el 5% de l'oferta i la seva promoció és molt inferior a la de les versions espanyoles. Aquest fet provoca que els espectadors catalanoparlants pateixin una situació insòlita i injusta que ha de canviar urgentment. Des de la Plataforma per la Llengua us convidem a actuar contra aquest greuge i a enviar milers de correus electrònics a les 7 grans distribuïdores de cinema per exigir millors condicions per al nostre cinema. Podeu informar-vos-en i participar en aquesta campanya a la web http://www.elcatalaalcinema.cat/.

Que no ens expliquin pel·lícules, volem cinema en català!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin