Notícies ← Altres notícies

Diàlegs de Dones visita la cultura popular de Reus

L'àrea d'Arrelament de la Plataforma per la Llengua va organitzar el passat 16 de desembre una sortida amb 60 dones de l'associació Diàlegs de Dona que viuen al barri del Raval de Barcelona i que procedeixen de diferents països.

Les dones d'aquesta associació, que treballa per la cohesió social al Raval i a la ciutat de Barcelona en clau femenina, van acostar-se a la cultura popular de Reus i a les entitats que tenen persones d'origen immigrant, com és el cas de la colla dels Xiquets de Reus, amb la llengua catalana com a eix vertebrador de la jornada,. Les dones van conèixer de prop els castellers, la seva història i el seu funcionament. Fins i tot hi va haver un espai de taller on van practicar alguns exercicis imprescindibles del món casteller. Per agafar forces, i abans de continuar amb més activitats, la trobada es va endolcir amb una xocolatada popular.

Posteriorment, les dones van assistir a una visita teatralitzada a l'Institut Pere Mata de Reus, on se'ls va ensenyar l'arquitectura, la decoració i l'estil modernista d'aquest espai, que va ser un model en la cura dels malalts mentals a principis del segle XX. També van visitar l'Institut Pere Mata de Lluís Domènech i Montaner, una de les joies modernistes de la capital del Baix Camp. La visita va acabar amb un concert de música d'època.

Aquesta activitat, desenvolupada per la Plataforma per la Llengua amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, va servir per fer visibles algunes de les entitats catalanes de persones immigrades que participen activament en la societat i s'impliquen en el futur de la llengua comuna, el català, a través de l'intercanvi amb entitats de cultura popular catalanes.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin