Notícies ← Altres notícies

El 10è Dictat Català d’Esparreguera reuneix 130 persones

Dilluns 18 d'abril es va celebrar el 10è aniversari d'aquest concurs amb 130 assistents, dels quals el 65% eren joves

Amb motiu de la Sisena Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera,  dilluns 18 d'abril es va dur a terme el 10è Dictat Català d'Esparreguera, amb 130 assistents i 100 participants en el concurs, que ja sumen un total de 746 participants en la primera dècada d'aquest concurs local.

Van presidir l'acte un representant de la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera, Jaume Soldevila; la regidora de Política Lingüística, Mariona Masferrer, i la directora del CNL Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, Imma Pagès.

Jaume Soldevila va llegir el manifest de la 6a Setmana de la Llengua Catalana  a Esparreguera, que la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera havia redactat per a l'ocasió, tal com fa cada any.

L'acte va servir, a més, per a celebrar els 10 anys del Dictat Català i per a fer un homenatge públic a l'exalcaldessa Paca Fosalba (2007-2011) i a l'exregidora que va crear la Regidoria de Política Lingüística, Núria Valldeperas (2011-2015), com a promotores polítiques d'aquest concurs i persones compromeses amb la llengua catalana i la normalització del seu ús públic.

Imma Pagès va fer un emotiu discurs en què va repassar dades i anècdotes d'aquests 10 anys, començant amb un reconeixement de la tasca de Marc Piera, com a primera persona que va portar el Dictat Català al Principat de Catalunya. ("És el primer que s'ha organitzat en tot l'àmbit de Catalunya i ha començat a Esparreguera gràcies a la iniciativa i a l'empenta del responsable del SLC, en Marc Piera.")

El 10è Dictat Català d'Esparreguera va voler retre homenatge a Ramon Llull (1232-1316) afegint-se a tots els actes organitzats en l'Any Llull, amb motiu del 700è aniversari de la mort d'aquest il·lustre filòsof, teòleg, escriptor, poeta, autor de 265 obres, entre les quals hi ha el Llibre d'Evast i Blanquerna, del qual es va dictar un text de 133 paraules corresponent al primer capítol.

El Dictat Català d'Esparreguera és una activitat coorganitzada per la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera, la Regidoria de Política Lingüística i el SLC d'Esparreguera. Hi col·laboren la revista local 777 Comunica, l'APPEC i l'agència de viatges Terres Llunyanes d'Esparreguera.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin