Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua de l'Alguer presenta lo vídeo-documental "L'últim seller"

Dissabte 12 de març a les hores 17:30 a la Sala Meta de l'Alguer siguerà presentat lo vídeo-documental curat de la Plataforma per la llengua, L'últim seller, amb lo patrocini de la Fundació Meta.

Lo vídeo és dedicat a la figura de Carmelo Budruni, o sigui l'últim seller de l'Alguer. Una professió essencial en el sècul passat, quan encara s'anava i se treballava a cavall en les campanyes. Les campanyes que enguiriaven l'Alguer Vella, on hi havia (i encara hi ha) el laboratori del Sr. Budruni, any 1929.

Lo Sr. Budruni siguerà entrevistat de Pere Lluís Alvau, gran coneixedor de l'Alguer i de les sues tradicions. L'associació Plataforma per la llengua se dedica de temps a la tutela i promoció artística i cultural del territori, per recordar i sobretot ensenyar a les noves generacions la ciutat d'un temps, a través de les paraules i les rondalles de qui ha vivit lo XX sècul. Un projecte ampli començat dels socis al 2014, que veu els primers resultats: un vídeo fet de no professionistes, que ferma en les imatges lo conte d'un treballador que empara de minyó, amb la genuïnitat lligada a la sua edat, importants sabers artijanals.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin