Notícies ← Altres notícies

La candidatura "Horitzó Llengua Normal" es presenta a a les eleccions de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua - Col·lectiu l'Esbarzer

El pròxim dissabte 5 de març, la Plataforma per la Llengua celebra l'Assemblea General Ordinària de l'entitat a les 11 hores en primera convocatòria i a les 11,15 hores a Lluïsos de Gràcia, Plaça del nord, 7, de Barcelona on es decidirà per votació l'elecció de la Junta executiva.

La candidatura "Horitzó Llengua Normal" es presenta a les eleccions de la Junta executiva de la Plataforma per la Llengua - Col·lectiu l'Esbarzer que se celebrarà aquest dissabte als Lluïsos de Gràcia.

A continuació, us presentem els membres que conformen la candidatura i us adjuntem la carta de presentació.

Candidats 2016/2020

Candidat a President

  • Òscar Escuder i de la Torre (Barcelona, 1968). Metge especialista en cirurgia maxil·lofacial. Casat i pare de tres fills. Treballa a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i al sector privat, és professor associat a la Facultat de Medicina de la UAB. Membre de la Plataforma per la Llengua des del 1997 i president des del 2002.

Candidata a secretària

  • M. Mar Forcada i Nogués (Barcelona, 1971). Llicenciada amb grau de Suficiència Investigadora en Història de l´Art, per la Universitat de Barcelona. És membre de la Plataforma per la Llengua des del 2011. S´ha especialitzat en tasques de gestió, documentació i coordinació en diverses institucions culturals i mitjans de comunicació del Principat. Actualment treballa com a coordinadora al ram sociosanitari.

Candidats a vocals (per ordre alfabètic).

  • Josep-Anton Fernàndez i Montolí (Barcelona, 1963). Llicenciat en Filologia catalana per la UAB, i doctor en Llengües Modernes per la Universitat de Cambridge. Professor agregat d'Estudis Catalans de la UOC. Entre 1993 i 2006 va ser professor a la Universitat de Londres, on va fundar el Centre for Catalan Studies. Autor, entre altres, del llibre El malestar en la cultura catalana: La cultura de la normalització 1976-1999 (2008). Actualment és director de l'Àrea de Llengua i Universitats i de l'Àrea de Literatura i Pensament de l'Institut Ramon Llull.
  • Neus Gabarró i Bartual (Barcelona, 1979). Diplomada en Magisteri d'educació infantil i especialitzada en l'educació dels 0 als 3 anys. Treballa des de fa 10 anys a Mollet del Vallès en una escola bressol municipal. És membre de l'Executiva de la mateixa entitat.
  • Francesc Marco Palau (Tarragona, 1989). Doctorand en Història Comparada, Política i Social a la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Història a la Universitat Rovira i Virgili i Màster en Història de Catalunya a la UAB. Ha ampliat els seus estudis a la Universitat de València. Tracta temes d'ideologia, societat i cultures polítiques actuals, així com d'art del segle XX.
  • Rosa Monforte i Solà (Cervelló 1963). És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i treballa de tècnica de Normalització Lingüística a Sant Andreu de la Barca. Sempre ha estat vinculada a associacions culturals i educatives d'àmbit comarcal i local en les quals ha participat activament. Portaveu de la territorial del Baix Llobregat-Esparreguera.
  • Daniel Mundet i Cerdan (Barcelona, 1974). Llicenciat en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster de Gestió Pública per la UAB, l'UPF i ESADE. Ha desenvolupat la seva activitat professional en l'àmbit de la llengua, la cultura i també en la gestió de projectes europeus. Actualment treballa de director d'una entitat en favor de la diversitat cultural i la igualtat d'oportunitats de minories ètniques. És membre de  la Plataforma per la Llengua des del 1999.
  • David Poudevida i Vives (Barcelona, 1973). Llicenciat en Comunicació i Direcció d'Empreses. Va ser cap del Departament de Comunicació i Màrketing de Bonpreu. President de l'Associació Catalana de Professionals. És membre de la Plataforma per la Llengua des del 2012.
  • Antoni Royo i Pérez (Castelló de la Plana, 1954). Llicenciat en Història per la Universitat de València. Treballa a la delegació a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià. Amb el pseudònim de Jordi Querol ha publicat diferents novel·les de temàtica històrica.
  • Diego Sola i Garcia (Granollers, 1988). Doctor en Història per la Universitat de Barcelona. Llicenciat en Història i màster en Estudis Històrics per la mateixa universitat. Ha realitzat estades de formació a la Universitat de Cambridge. És investigador en relacions culturals entre Europa i la Xina a l'època moderna. Escriu en diversos mitjans de comunicació com a divulgador d'història. Membre de la Plataforma per la Llengua des de 2012.
  • Carles Solà i Serra (Berga, 1964). Periodista. Director del programa Tot un món de TV3 i membre del Comitè de Responsabilitat Social Corporativa de la CCMA. Especialista en el tractament dels mitjans de comunicació catalans en relació a la diversitat cultural i les migracions. Vicepresident de la mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, portaveu de l'Espai Àfrica-Catalunya i membre de Diverscat en Acció i STOP Mare Mortum. Des de l'any 2011, és membre de la Plataforma per la Llengua.

Candidats 2016/2018

Candidata a vicepresidenta

  • Mireia Plana i Franch (Barcelona, 1964). Llicenciada en filologia romànica. Postgrau en traducció jurídica i administrativa català-castellà-francès. Treballa a la Generalitat de Catalunya com a subdirectora general de Memòria, Pau i Drets Humans. És membre de la XIP, Xarxa d'Innovació Pública. Forma part de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua des del 2012, i és voluntària activa de l'entitat des de 2009.

Candidat a tresorer

  • Roger Torrents i Serra (Barcelona, 1976). Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona. Professionalment vinculat a la informàtica i a la consultoria de bases de dades i intel·ligència de negoci, actualment treballa en aquest mateix àmbit en una empresa multinacional. És membre de la Plataforma per la Llengua des del 2003.

Candidats a vocals (per ordre alfabètic).

  • Manuel Carceller i Safont (Castelló de la Plana, 1964). Llicenciat en Filologia catalana per la Universitat de València. És investigador i divulgador sobre cultura popular al País Valencià, i concretament a la ciutat de Castelló. Actualment és portaveu de la Plataforma per la Llengua País Valencià.
  • Irene Coghene (Alguer, 1982). Llicenciada en dret per la Universitat de Sàsser (2008). Ha treballat en projectes municipals com l'Oficina Lingüístic. Actualment ho fa a l'agència immobiliària familiar. En l'àmbit associatiu, des de petita ha estat vinculada a l'escoltisme, i també ha estat fundadora i primera presidenta del Centre Excursionista de l'Alguer. Ara, des del 2012, coordinadora la secció territorial de la Plataforma per la llengua, entitat de la que és sòcia des del 2007.
  • Josep Maria López i Llaví (Barcelona, 1941). Periodista col·legiat -ara jubilat- i durant molts anys crític de cinema. Ha estat promotor del cineclubisme a Catalunya i president de la Federació Catalana de Cine Clubs, en la qual segueix participant en la junta directiva. Membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua des del 2008, així com del seu Consell Consultiu, hi treballa bàsicament en les campanyes pel català al cinema.
  • Rosa de les Neus Marco Palau (Tarragona, 1987). Doctorand en Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Frankfurt. Màster en Estudis Transnacionals a la Universitat de Bremen. Ha realitzat estades a la Sorbonne, a la Universitat d'Hamburg i a la de Bologna. És Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Rovira i Virgili i Grau en Llengües i Literatures Modernes per la Universitat de Barcelona. Es dedica a la recerca, a la docència i als temes internacionals.
  • Maria Rosa Mateu i Martínez (Barcelona 1942). Mestra. Professora de francès per la Universitat de Toulouse. Llicenciada en Filologia Catalana i Postgrau de Terminologia per la UB. Ha estat professora d'adults i de batxillerat. De 1988 a 2006, responsable del Servei de Llengües i Terminologia de la Universitat Politècnica de Catalunya.
  • Marga Payola i Lahoz (Palau-solità i Plegamans, 1979). Llicenciada en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa com a assistent de l'eurodiputat Ramon Tremosa al Parlament Europeu. Participa en el programa Vicens Vives 2013 (Lideratge i compromís cívic) a ESADE.
  • Xavier Pérez Esquerdo (Barcelona, 1976). és comunicador audiovisual per la Blanquerna. Ideòleg, guionista, productor, reporter i presentador de televisió a "La cosa nostra", "Fent Amics" i "Sexes" de TV3, a "Salvados" de La Sexta i a "Trencadís" de 8TV. A la ràdio ha treballat a Ona Catalana, Catalunya Ràdio, Onda Rambla i, actualment, fa "La segona hora" de Rac 1. Executa projectes de la productora Minoria Absoluta, és professor de "Tallers Radiofònics", posa la veu en off a documentals, presentacions i esdeveniments, i col·labora en actes de l'ANC i Òmnium. 
  • Isabel Romano i Farran (Barcelona, 1959). Administrativa. Viu a Arenys de Mar. És membre de la Plataforma per la Llengua des del 2006. Actualment és portaveu de la territorial del Maresme i membre de l'Executiva representant a la comarca del Maresme i a la comissió de joguines de l'entitat.
  • Cèsar Sànchez Garcia  (Terrassa 1972- sabadellenc i ganxó adoptiu) Llicenciat en història, postgrau d'Insertor/orientador laboral. Treballa com a tècnic de formació i és fundador del web historiesdeuropa.cat i administrador del digital elprincipat.cat. Activista de la Plataforma des del 1999, actualment coordinador comarcal al Vallès Occidental.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin