Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua exigeix a LinkedIn que incorpori el català a la seva xarxa

La xarxa social professional més important del món encara no inclou el català en la navegació ni en la interfície de currículum. La Plataforma per la Llengua engega una nova campanya a través del web www.canvia.cat. per exigir a LinkedIn que incorpori el català a través d'una petició que vol recollir més de 25.000 adhesions. 

LinkedIn, la xarxa social professional més gran del món no permet navegar ni promocionar-se professionalment en català, ja que ni els comandaments per navegar ni la interfície per penjar i promocionar el currículum són en català. Aquests dos aspectes no permeten que els usuaris de LinkedIn es puguin promocionar laboralment o ser visibles per empreses en català.
La Plataforma per la Llengua ha realitzat un estudi comparatiu entre diferents països d'acord amb el nombre d'usuaris a la xarxa LinkedIn, parlants totals de la llengua i índex de perfils per habitant (índex de penetració a LinkedIn). D'aquest estudi se n'extreu que la comunitat de parla catalana podria formar part del club de llengües presents a Linkedin atès que en tots els índexs presenta valors superiors a algunes llengües que la multinacional ja ha inclòs.

Els territoris de parla catalana compten amb 2,3 milions d'usuaris a Linkedin, xifra superior als usuaris de Noruega (1,5 milions), la República Txeca (0,8 milions) o Albània (0,2 milions) que són presents a la xarxa professional. La comunitat catalanoparlant també és nombrosa en parlants totals, els 10 milions de parlants situen el català per sobre del danès (5,2 milions), l'eslovac (4,7 milions) o el letó (1,7 milions), llengües que també són presents a LinkedIn.

Aquest matí, hem posat en marxa una campanya de denúncia a través de l'eina CANVIA.CAT per recollir adhesions a la causa i demostrar la importància que té el català a escala socioeconòmica i empresarial, donat que el 75% de les empreses utilitzen aquesta xarxa per cercar treballadors i clients. Les persones que signin la campanya faran arribar el seu missatge a la direcció de LinkedIn demanant que deixin de marginar la llengua catalana a la xarxa social.

A través de les xarxes socials, podreu seguir la campanya amb l'etiqueta #LinkedinInCatalan, que aquest matí ha esdevingut TT a nivell de l'Estat espanyol. 

Des de la Plataforma per la Llengua us demanem la vostra ajuda per aconseguir un gran gruix d'adhesions a aquesta iniciativa i provocar que LinkedIn respecti la llengua catalana. Ajuda'ns a aconseguir-ho entrant a canvia.cat per signar la petició.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin