Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua participa en la Festa de tardor i al Correllengua de Sant Cugat

La Plataforma per la Llengua Vallès Occidental treballa per la difusió i promoció del català en diverses localitats de la comarca gràcies als diversos grups locals amb els quals compta, com el de Sant Cugat del Vallès.

El 24 i 25 d'octubre es va celebrar a Sant Cugat la 40a edició de la Festa de Tardor, amb participació de més de cinquanta entitats. Plataforma per la Llengua hi col·labora des de fa quatre anys.

El diumenge 25, de 10 a 14 hores, vam tenir la nostra parada informativa a la Plaça Octavià. La televisió local, Qugat.cat, ens va passar a veure i va fer una petita entrevista al Xavi Miralles. A les 12,15 del migdia hi va haver el 4t.Superdictat a la Llotgeta del monestir amb força participació, més de 25 persones, algunes de les quals ja les coneixíem d'altres edicions. Va dictar la Maria Rosa Caballé, presidenta d'Òmnium de Sant Cugat, sent aquest el seu últim acte com a presidenta. Quatre dels participants van quedar igualats sense cap falta i es va haver d'anar al desempat.

Tothom es va endur el seu diploma de record i els quatre guanyadors un lot de llibres regal de llibreries locals. A la Maria Rosa Caballé se li va obsequiar amb unes cerveses artesanes fetes a Sant Cugat regal d'uns socis de la Plataforma per la Llengua que hi van voler col·laborar.

De mica en mica el Superdicat es va convertint en una tradició a la Festa de Tardor i esperem que l'any vinent el conegui més gent encara.

Juntament amb altres entitats locals, el dia 1 de novembre vam celebrar el Correllengua 2015 a la plaça d'Octavià. La festa va durar d'11 h del matí fins a les 8 de la tarda. La Plataforma per la Llengua hi va participar d'11 h a les 14 h de la tarda.

Cap a les 10 del matí vam anar a Cal Temerari a buscar els estris de la parada: taules, cadires, carpa, roll-ups, les caixes de la ludoteca, etc., etc. La nostra parada tenia una taula a cada costat, en una, plena de ceres de tots els colors i sota el rètol: "Enlaira el català", els nens pintaven els 'plats voladors'. Va tenir tant èxit que havien de seure 8 o 10 nois i noies en una taula. Hi van desfilar més de seixanta nens i nenes.

A l'altra taula hi havia els jocs de la ludoteca i jocs de llengua, com ara Mots encreuats, Sopes de lletres, Trencaclosques... Val a dir que el joc que va tenir més demanda era el de construcció dels castellers amb peces de fusta.

A les dues en punt vam donar per acabada la festa de la Plataforma per la Llengua. Els nens havien d'anar a dinar -i nosaltres també-. Per acabar, vam recollir i vam tornar tot el material a Cal Temerari.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin