Notícies ← Altres notícies

L'empresa d'automòbils FORD es nega a utilitzar el català

La Plataforma per la Llengua i WICCAC han rebut resposta negativa de la filial espanyola de Ford a la petició d'incorporar el català al seu web. La multinacional confirma que continuarà sense tenir en compte els drets lingüístics dels consumidors catalanoparlants.

La multinacional americana Ford, amb seu espanyola i fàbrica al País Valencià ha confirmat que el català seguirà sense formar part del seu web. L'empresa, ha afirmat que seguirà oferint els seus serveis al web sense tenir en compte la comunitat de consumidors en llengua catalana, que hauran de seguir informant-se dels vehicles, característiques i preus en altres llengües.

Aquesta resposta arriba després que WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d'Àmbits cívics) i l'ONG del català van fer-li la petició d'incorporar una versió catalana del web per a Espanya, mitjançant una carta, el passat octubre, en comprovar que l'empresa no utilitza el català en el seu web. Tanmateix Ford té el web en llengües que compten amb molts menys parlants que el català com són el lituà, letó, estonià, armeni, eslovac, eslovè, finès, danès o, fins i tot, l'islandès, llengua amb poc més de 300.000 parlants.

L'empresa nord-americana, en la seva missiva, descarta l'ús del català amb l'argument que a Europa només utilitza llengües oficials d'estat. Citant textualment: "atès que el castellà és la llengua espanyola oficial de l'Estat, aquesta solament existeix en l'idioma oficial a nivell nacional, sent est el castellà". Cal tenir en compte, però, que aquesta línia d'actuació no sempre es correspon amb la realitat ja que disposa d'una versió en rus per als webs d'Armènia, Letònia i Moldàvia, països on aquesta llengua no és oficial mentre que a països com el Marroc, Algèria o Egipte només es pot accedir al web en francès i en anglès, deixant fora les seves llengües oficials.

  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin