Notícies ← Altres notícies

4.000 "tomatades" per Àngel Ros en 4 dies

L'acord de PSC i Ciutadans ha indignat als ciutadans de Lleida que no volen que es modifiqui el reglament d'usos lingüístics actualment vigent a la Paeria. La Plataforma per la Llengua considera un èxit de participació la campanya. L'entitat lamenta que malgrat les dues mocions presentades en el Ple de la Paeria i l'èxit d'adhesions, l'alcalde no rectifiqui.

La Plataforma per la Llengua ha aconseguit més de 4.000 "tomatades" cap a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, des que divendres passat va engegar a través del web www.estimoelcatala.cat la campanya contra el pacte PSC-Ciutadans. Literalment, l'acord signat el passat mes de juliol entre els dos partits manifesta la voluntat de l'"actualització del reglament d'usos lingüístics actualment vigent d'acord als principis de cooficialitat conforme a les lleis vigents i les diferents resolucions judicials". La certesa que aquest acord suposés un clar retrocés pel català a la Paeria, va mobilitzar la societat civil de Lleida i també la Plataforma per la Llengua.

Després que divendres passat el govern municipal revoqués la segona moció presentada per les entitats de Lleida per evitar la modificació del reglament d'usos lingüístics actualment vigent a la Paeria, la Plataforma per la Llengua va posar en marxa aquesta campanya on tot aquell qui ho vulgui pot llençar tomàquets virtuals amb un missatge reivindicatiu pel català en cadascun d'ells.

L'ONG del català considera un èxit de participació haver arribat a aquestes xifres en tant poc temps i atribueix aquest èxit a la indignació popular pel fet que Ros ha utilitzat la llengua com a instrument polític. L'entitat lamenta que l'alcalde, malgrat les dues mocions presentades per les principals entitats culturals de Lleida, les manifestacions i els milers d'adhesions a la campanya engegada per la Plataforma per la Llengua, no rectifiqui.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin