Notícies ← Altres notícies

Presentem les balances lingüístiques a Lleida

El pròxim 30 de setembre, a les set del vespre, presentem les balances lingüístiques a l'Ateneu Popular de Ponent de Lleida per donar a conèixer el greuge de tenir un Estat i, en el cas de Lleida especialment, un Ajuntament en contra de la llengua.

Els últims esdeveniments a la Paeria ens alerten que la normalització de la llengua catalana és especialment en perill a Lleida. No podem permetre un pas enrere en els nostres drets lingüístics i és per aquest motiu que, des de l'ONG del català, treballem per sensibilitzar i donar a conéixer aquesta realitat.

La Plataforma per la Llengua presentarà el pròxim dimecres 30 de setembre, a la ciutat de Lleida, l'últim estudi que ha elaborat que posa en evidència el greuge lingüístic que patim els catalanoparlants per part de l'Estat espanyol: les balances lingüístiques 2015. De l'informe se n'extreu que l'estat espanyol és un territori fortament plurilingüe però té una política poc neutra en relació a altres països comparables com Suïssa, Bèlgica o Finlàndia.

Volem convidar-vos i animar-vos a assistir en aquest acte que se celebrarà a l'Ateneu Popular de Ponent a partir de les 19h. Us necessitem a tots i a totes per poder defensar la llengua catalana davant els nombrosos atacs que rep, no només per part de l'Estat espanyol, sinó també per part d'un Ajuntament insensible amb els drets lingüístics dels seus ciutadans.

Preguem que confirmeu assistència a través del correu electrònic info@plataforma-llengua.cat degut a que l'aforament de la sala és limitat. Gràcies!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin