Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua lamenta la pèrdua de Climent Garau i recorda la seva estima per la llengua i cultura catalanes

La Plataforma per la Llengua lamenta la pèrdua per a la societat mallorquina i tota la comunitat de parla catalana de Climent Garau i Arbona (1924-2015). Des de la nostra entitat volem lloar el compromís social i polític de Garau amb la llengua i cultura pròpies de Mallorca que li fou reconegut amb el Premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears (2000) i la Creu de Sant Jordi, de la Generalitat de Catalunya (2003)

Volem encoratjar l'Obra Cultural Balear, entitat que Garau presidí entre el 1970 i el 1976 a continuar amb la bona tasca que l'ha caracteritzat. La nostra perseverança serà el millor homenatge a un home que no descansà en la seva participació pública, com ho demostra la seva participació en la signatura del manifest "Crida ciutadana per la llengua" el 2012 i en l'assemblea sobiranista de Mallorca, fundada fa menys d'un any.

A la Plataforma per la Llengua sempre el recordarem de les diverses edicions dels seminaris del Grup Blanquerna, entitat que fundà i presidí per estudiar la realitat cultural i nacional de Mallorca. El seu pensament restarà present en la nostra determinació i el recordarem com una persona brillant i un bon amic.

Perquè el present d'una societat mallorquina activa i orgullosa de la seva personalitat no hauria estat possible sense persones que mantenen la flama encesa i revifen el foc amb la seva dedicació, ens afegim al condol per la seva pèrdua i a la convicció que, prenent el seu exemple, continuarem amb el noble propòsit de ser qui som.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin