Notícies ← Altres notícies

Prop de 300 persones passen per les dues sessions del Refres.Cat de Sabadell

Entre 250 i 300 persones van assistir a les dues sesssions del cicle de cinema en català Refres.Cat, que organitza la Plataforma pe rla Llengua Vallès Occidental a Sabadell.

La segona edició del Refres.Cat, el cicle de cinema a la fresca de Sabadell, ha estat molt reeixit. Amb la voluntat d'arribar a tots els barris, i després d'una primera edició al barri del centre el setembre passat, aquest 2015 les dues sessions de cinema s'han realitzat a la plaça Pompeu Fabra, al barri de Torreguitart.

El primer dissabte, l'11 de juliol, es va projectar la pel·lícula infantil El pingüins de Madagascar, amb una assistència d emés d'un centenar de persones. Un èxit d'assistència dels més menuts del barri, que ja estan acostumats a participar de les projeccions que cada diumenge es fan al local de l'associació de veïns, però normalment en castellà.

El segon dissabte, el 18 de juliol, va tocar una projecció per a un públic més adult, L'avi que va saltar per la finestra i va marxar. Més de 150 persones del barri van assistir a la projecció, que també va comptar amb la presència de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández, la regidora de cultura, Montserrat Chacon i el regidor d'espai públic, Xavier Guerrero.

La voluntat de la territorial del Vallès Occidental, que centra una part important de la seva activitat en la promoció i normalització del cinema en català, és que cada estiu les dues sessions se celebrin en un barri diferent de la ciutat. D'altra banda, el nou govern de la ciutat ha manifestat el seu interès de col·laborar en el cicle d'una forma més estreta en les properes edicions.

A hores d'ara, el grup lcoal de Sabadell de la Plataforma per la Llengua ja està treballant per participar de nou en el proper Festival de Cinema de Terror de Sabadell, que tindrà lloc el febrer de 2016.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin