Notícies ← Altres notícies

Més de 3.000 persones es manifesten a Lleida per defensar el català a la Paeria

La Plataforma per la Llengua va participar ahir d'una jornada històrica a Lleida. Juntament amb les entitats civils Òmium Cultural, ANC, Associació de Municipis per la Independència i Súmate, acompanyades per dirigents de partits polítics i ciutadans de la ciutat de Lleida, ens vàrem concentrar per llegir un manifest contra el pacte considerat "de la Vergonya" que el PSC i Ciutadans van signar la setmana passada i que posa en perill la llibertat d'expressió i l'ús del català a les institucions. Així mateix, el pacte prohibeix l'adhesió de la ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència tot i que en les últimes eleccions el vot independentista va passar de 6 a 11 regidors.

Amb el clam de "Ros Dimissió" unes 3.000 persones van cridar de valent per defensar els seus drets, la seva cultura i la seva llengua, i, tot i que la calor insuportable feia preveure poca assistència, a la plaça de la Paeria no hi cabia ni una agulla.

Castellers, penjades d'estelades i un concert de Joan Baró van amenitzar la festa, que es va allargar fins passades les 9 del vespre i que va incloure la lectura del manifest per part de Francesc Marco, de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua, i dels representants de la resta d'entitats convocants.

Després d'aquest acte, la Plataforma per la Llengua espera que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, rectifiqui la seva postura i no doni l'esquena a la llengua i la cultura del seu país.

Llegiu el manifest de les entitats.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin