Notícies ← Altres notícies

Àngel Ros es ven la seva llengua per poder?

La Plataforma per la Llengua exigeix una rectificació pública i el compromís d'aplicar estrictament els articles pendents de la llei de política lingüística i del decàleg de l'organització per a les eleccions municipals.

Àngel Ros, batlle de Lleida, dóna suport explícit a la discriminació del català assumint la política de Ciutadans per la qual el castellà pot ser preferent en qualsevol ajuntament espanyol on el castellà és llengua pròpia, però no és possible que ho sigui el català allí on és llengua pròpia. Així ho ha deixat ben clar en l'acord signat amb Ciutadans aquest matí que inclou el compromís de revisar el reglament d'usos lingüístics. En el sentit de sotmetre'l a les restriccions judicials i legals per les quals hi ha llengües de primera i llengües de segona, o el que és el mateix, hi ha ciutadans amb més drets o menys segons on visquin i quina llengua parlin.

L'Ajuntament de Lleida encara té pendent d'aplicar l'article 30.1 de la Llei de política lingüística que l'obliga a consumir i fer concessions només a empreses que distribueixin productes etiquetats en català. I els manca desenvolupar l'article 35-1 de la mateixa llei sobre publicitat a la via pública. Tanmateix, decideix infringir la normativa catalana per actualitzar el reglament d'usos lingüístics als «principis de cooficialitat» i eliminar el caràcter preferent.

La Plataforma per la Llengua considera que s'ha creuat una línia vermella i demana al batlle de Lleida una rectificació i el compromís públic i explícit de l'aplicació escrupolosa de la Llei de política lingüística i dels 10 punts del decàleg que l'organització va elaborar per aquestes eleccions municipals.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin