Notícies ← Altres notícies

Agermanament de les territorials de la Plataforma per la Llengua l’Alguer i la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera

El darrer cap de setmana del mes de maig els membres de la junta de la Territorial del Baix Llobregat-Esparreguera amb alguns acompanyants van viatjar fins a l'Alguer per conèixer la ciutat sarda de parla catalana.

 

Durant tot el dissabte tres membres de la Territorial de l'Alguer, Irene Coghene, Mauro Mulas i Paolo Salis, van acompanyar el grup en el recorregut per l'Alguer vella, el cor de la ciutat, i els van donar explicacions sobre la muralla, les torres, els edificis i les esglésies i van poder comprovar les semblances amb altres ciutats catalanes medievals.
El recorregut pel centre històric va acabar al carrer Vittorio Emanuele, lloc on es troba el monument a la unitat de la llengua catalana, erigit l'any 2001 amb motiu del 500 aniversari de l'elevació de l'Alguer a ciutat. Amb aquest marc de referència és on es va fer la fotografia de grup.

A la tarda hi va haver una aproximació per la geografia més propera a la ciutat algueresa, amb una volta per la badia de l'Alguer i la de Port Comte. Pel dinar, pausa a les Presonetes, a dins del Parc de Port Comte amb la coca del Milese, el bar que es troba davant del port, i dolços típics com la torta de menjar blanc i l'ou de butxaca.
A continuació es va seguir fins al cap de la Caça, amb l'escala del Cabirol que arriba fins a la gruta de Neptú des d'on es poden veure unes vistes extraordinàries del penya-segat sobre el mar.
La tarda va seguir amb un bany a la petita platja de la Dragunara i amb una visita al nurag de Palmavera. Els nurags són construccions de l'època del bronze, exclusives de l'illa de Sardenya.

Es va completar el dia amb un concert de cant coral al claustre de l'església de Sant Francesc a càrrec de tres grups: la coral Matteo Peru de Perfugas, la coral Via del Canto de Milà i la coral Nova Alguer de l'Alguer, que van interpretar cançons en sard, italià i alguerès, entre altres llengües.

Un cap de setmana molt ben aprofitat i atapeït d'història, llengua compartida, paisatge, cultura i gastronomia que ens va portar a fer una petita aproximació a la realitat de la ciutat algueresa i, per extensió, també a la realitat sarda, ja que un dels membres de la Territorial de l'Alguer és parlant d'aquesta llengua. Tot plegat per comprovar in situ els nexes d'unió entre els dos indrets.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin