Notícies ← Altres notícies

PODEM València per la normalització del valencià

Reunió de Plataforma per la Llengua amb representant de l'organització política

Representants de la candidatura autonòmica del partit PODEM, ençapçalats per Fabiola Meco, s'han reunit amb Manuel Carceller, delegat de Plataforma per la Llengua al País Valencià. En la trobada s'ha parlat de les mesures a favor de l'ús social del valencià, tant en les administracions públiques com en el món de les empreses privades.

La candidata de PODEM, Fabiola Meco, ha expressat el suport a les propostes de foment de la llengua pròpia, començant per l'ensenyament en valencià. També ha considerat necessària la competència lingüística en valencià, per part dels funcionaris, per garantir que siga una llengua d'ús normal a totes les administracions públiques, començant per la Generalitat. PODEM ha manifestat el suport del partit a una nova Radiotelevisió Valenciana, de servei públic i en valencià.

Finalment el representant de Plataforma per la Llengua ha proposat que les denominacions de valencià i català siguen considerades equivalents per part de l'administració de la Generalitat, d'acord amb la veritat científica i l'aval de 46 sentències judicials a favor de la unitat de la llengua

Des de Plataforma demanem als representants polítics iniciatives en favor d'una societat unida per la llengua pròpia. «El valencià és un element necessari per a la inclusió social -explica Carceller-. A través de l'adopció de la llengua pròpia, podem facilitar el procés d'adaptació social de les persones nouvingudes, a la vegada que fem del valencià la llengua comuna de la vida pública, en el context d'una societat multilingüe».

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin