Notícies ← Altres notícies

Presentem la guia "Gi Aya Nu al català" en el marc de la festa Baisakhi celebrada a Badalona

La plaça Joan Miró al barri de Can Claris de Badalona va acollir la Festa del Baptisme Sikh, una festa organitzada per la comunitat Sikh de Badalona i oberta a tothom amb l'objectiu de donar-se a conèixer i amb un esperit d'integració i convivència que fa que cada any aplegui més gent.

Els sikhs van convidar a tothom a unir-se a la processó que es va dur a terme pels carrers de Badalona. Al llarg del recorregut es van  exhibir el Guru Grand Sahib dins d'una carrossa decorada plena d'ornaments elegants, seguida de persones que al seu pas canten i toquen instruments en honor del llibre sagrat. Al final de l'itinerari es va oferir menjar per a tothom, un cop més, fent honor a la filosofia sikh.

La comunitat Sikh va fer entrega de plaques commemoratives i d'agraïment a autoritats i membres d'entitats que van participar de la festa i que col·laboren conjuntament durant tot l'any. Plataforma per la Llengua va presentar la guia i va repartir desenes d'exemplars de la guia entre els membres de la comunitat Sikh que participaven de la celebració.

El llibret Gi Aya Nu al català, editat en format bilingüe panjabi-català, explica dades sobre la llengua catalana i la seva utilitat i mostra els vincles entre les dues llengües. Té per objectiu afavorir la inclusió de les persones immigrades i contribuir, d'aquesta manera, a la igualtat i a la cohesió socials amb el català com a llengua comuna Es tracta d'una nova eina que presenta la Plataforma per la Llengua conjuntament amb la Comunitat Sikh de Catalunya i que ha comptat també amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin