Notícies ← Altres notícies

Perquè ens agrada conèixer nous joves que estimin el català!

El passat divendres dia 13 vam ser a Poble-Sec per explicar a un grup de joves del Pla d'Acollida "Poble-Sec per a Tothom" el programa de voluntariat lingüístic juvenil.

El Pla d'Acollida "Poble-Sec per a Tothom" és un dels projectes de l'Àrea social de la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec. És una actuació integral que es compon de 4 grans eixos de treball: la formació (Acollida socio-lingüistica en català i castellà, anglès, atenció al client, la Cuina del món, atenció domiciliària, etc.), la participació social (Cuinat pel veïnat, Amb Forma de dona...), orientació laboral i assessoria jurídica i psicològica.

Un eix d'edat condiciona algunes de les actuacions i serveis donant pas al SEC.tor Jove, un grup per a nois i noies d'edats compreses entre els 16 i 25 anys. Joves d'orígens molt diversos amb ganes d'aprendre i posar en pràctica el català. És per aquest motiu, que l'Abdel, participant del programa, i la Laura, coordinadora de voluntariat, vam fer una taula rodona amb els joves per explicar en què consisteix la participació com a parella lingüística, quines activitats es realitzen i quina implicació és necessària. Va ser una experiència amena on tothom va poder explicar quina és la seva llengua materna i també perquè creuen que el català els pot obrir noves portes. Alguns d'ells, de ben segur, que s'animaran a apuntar-s'hi. Entre tots fem del català la nostra llengua comuna i de cohesió social!
Si esteu interessats a participar-hi podeu escriure a: vxljoves@plataforma-llengua.cat
 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin