Notícies ← Altres notícies

Ja podeu veure les millors imatges del II Premi Martí Gasull

El passat dijous 12 de febrer, la Plataforma per la Llengua va celebrar l'acte de lliurament del II Premi Martí Gasull i Roig al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Una sala plena de gom a gom va acollir la segona edició d'aquest premi que va ser atorgat a l'entitat Escola Valenciana. Mira la galeria d'imatges del web o l'àlbum de fotografies del nostre Facebook!

L'acte d'entrega del II Premi Martí Gasull i Roig, va començar amb l'aparició a l'escenari de Ileana Belfiore, una enginyera italiana. Va néixer a Tarquínia (pronunciat en italià Tarqüínia), un petit poble d'origen etrusc. El 2006 va venir a Catalunya de visita, i aleshores va tenir clar que era el lloc on volia viure. Ara ja està plenament instal·lada aquí i ha après català. Va explicar com gràcies a la llengua ha tingut una integració plena. Es tracta d'un clar exemple de com el català és llengua d'acollida.

El president de l'ONG del català, Òscar Escuder, va lamentar que "en ple segle XXI la llengua catalana continua rebent amenaces i atacs de les institucions espanyoles i franceses". Tot i que, va afegir "no hi ha cap llengua pròpia en els països de tradició democràtica de la magnitud i vitalitat del català que estigui tan desprotegida legalment com el català". Per tot plegat Òscar Escuder va ressaltar que "per la llengua, l'única manera d'aconseguir tenir una situació normalitzada, és tenir un estat propi".

L'actor i periodista Roger de Gràcia i la periodista valenciana Amàlia Garrigós van conduir l'acte, que va comptar amb l'actuació del músic Joan Dausà. En la seva primera intervenció va tocar el tema "El veurem junts", que ha servit per recordar Martí Gasull i Roig, qui va ser director ¡ un dels fundadors de l'entitat. Justament abans de descobrir el nom del guanyador, Dausà va cantar el tema "També sóc jo". La seva cançó més coneguda, "Jo mai mai", va estar l'última a sonar just després de la fotografia de família amb el guanyador. L'acte va acabar amb l'oferiment d'una copa de cava a tots els assistents.

El guanyador de la segona edició del Premi Martí Gasull i Roig ha estat escollit per votació popular a través del web www.premimartigasull.cat, el procés de votació ha tingut 8.000 vots, el doble que l'anterior edició. Els finalistes van sortir de la selecció que va fer el jurat després de rebre 150  propostes ciutadanes de candidats.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin