Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua s'adhereix al manifest del Moviment Franjolí per la Llengua

El col·lectiu, que reivindica la defensa a la xarxa la llengua catalana a la Franja, ha elaborat un manifest per denunciar la lamentable situació que s'ha esdevingut els últims dies.

El Moviment Franjolí per la Llengua vol denunciar l'anul·lació per llei de les Corts aragoneses de l'esment que es feia al català com a patrimoni cultural i els fets ocorreguts en una escola de Mequinensa (Baix Cinca), on en els informes d'avaluació oficials de l'alumnat anomenaven a l'assignatura de llengua catalana com a "Llengua oriental".

En el manifest reclama, entre d'altres punts, un estatus digne, una consideració apropiada per a la llengua de la Franja i la implementació de polítiques lingüístiques que duguin a la plena normalització a l'escola, institucions i espais públics.

La Plataforma per la Llengua dóna suport al col·lectiu, que denuncia "l'atac sistemàtic" al català i fa una crida a defensar la llengua tant a la Franja com a la resta del domini lingüístic. El manifest també compta amb l'adhesió d'entitats com la CAL, els Amics de la Bressola, el sindicat de mestres del País Valencià i Òmnium Cultural de l'Alguer.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin